1. Kabinet trekt 1-5 miljoen uit voor Duurzame Inzetbaarheid

Kabinet trekt 1,5 miljoen uit voor Duurzame Inzetbaarheid

Het kabinet trekt ruim een miljoen euro uit voor het programma Duurzame Inzetbaarheid (waaronder het Actieplan Gezond Bedrijf en de Aanpak Psychosociale Arbeidsbelasting). Een deel hiervan wordt gebruikt om werkgevers en werknemers bewust te maken van de risico's van PSA.

Dat staat in de begroting van het ministerie van SZW. Het kabinet vindt het belangrijk dat werkgevers en werknemers samen werk maken van de aanpak van psycho-sociale arbeidsbelasting. Een derde van al het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Hier is volgens het kabinet dus nog een wereld te winnen. Het thema in 2015 is agressie en geweld op de werkvloer.

Het thema duurzame inzetbaarheid is de afgelopen jaren steeds meer ingeburgerd op de werkvloer. De verhoging van de AOW-leeftijd en de vergrijzing van de beroepsbevolking vergroten het belang van werkgevers en werknemers bij duurzame arbeidsdeelname: het voorkomen van uitval en het bevorderen van productiviteit. Naast het agenderen en stimuleren van werkgevers en werknemers om hiermee aan de slag te gaan, richt het programma Duurzame Inzetbaarheid zich de komende jaren met name op het sneller en beter toepassen van maatregelen op de werkvloer. Hierbij is extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf, waar volgens het ministerie dikwijls minder middelen beschikbaar zijn.

Bron: Arbo Online

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht