1. Meld je aan voor webinar over de nieuwe Arbowet 2017

Meld je aan voor webinar over de nieuwe Arbowet 2017

Wat betekent de wijziging van de Arbowet voor jouw organisatie?

De Eerste Kamer stemde op 24 januari in met de voorgestelde aanpassingen in de Arbowet. Dat betekent dat de vernieuwde Arbowet ingaat op 1 juli 2017. Wat betekent dit voor HR, de preventiemedewerkers, OR en natuurlijk alle medewerkers? Hoe kun je jouw organisatie hierop goed voorbereiden? 

Op 23 maart om 10.30 uur geeft Arbo Unie een webinar over de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe Arbowet. Tijdens dit webinar krijg je informatie, advies en tips over de implementatie van de wijzigingen van de nieuwe Arbowet. 

Datum: donderdag 23 maart 2017
Tijd: 10.30 – 11.15 uur

Preventie

In de nieuwe Arbowet komt meer aandacht voor preventie. De regering wil beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk voorkomen. Als opmaat naar betere preventie vergroot de wet de betrokkenheid van werkgevers en medewerkers bij de arbodienstverlening. Zo wordt de positie van de preventiemedewerker versterkt en krijgt ook het medezeggenschapsorgaan een grotere rol bij het arbobeleid. Hierbij krijgt de bedrijfsarts een belangrijke adviserende rol en schakelt indien nodig met andere arboprofessionals voor het bevorderen van gezondheid en veiligheid van werknemers in organisaties. 

De professionele ruimte van de bedrijfsarts wordt verder ingevuld via een ‘basiscontract arbodienstverlening’. Ook de medewerker krijgt meer rechten, zoals o.a. directe toegang tot de bedrijfsarts en het aanvragen van een second opinion.

Inhoud van het webinar

Tijdens dit webinar gaat Peter van den Hout (hoofdredacteur HR Praktijk) in gesprek met Wilco de Bree, Bedrijfsarts bij Arbo Unie, en Giel Beijer, Arbeidshygiënist bij Arbo Unie. Belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Wat zijn de doelstellingen en belangrijkste wijzigingen van de nieuwe Arbowet?
  • Hoe kunnen organisaties zich het beste voorbereiden op deze nieuwe wetgeving?
  • Wat verandert er voor de werknemers? Welke rechten krijgen ze?
  • Wat is de impact van de nieuwe Arbowet voor de rol van de preventiemedewerker?
  • Wat betekent dit voor de samenwerking met een arbodienst? Hoe kun je samen de duurzame inzetbaarheid in je organisatie bevorderen?
 

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht