1. Nu al regelen Griepprik voor je medewerkers

Nu al regelen: Griepprik voor je medewerkers

Elke winter krijgt één op de vijftien mensen griep. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Bij echte griep voelen mensen zich binnen een paar uur erg ziek. Ze krijgen klachten als 'bonzende' hoofdpijn, spierpijn, hoesten en koorts. Meestal duurt griep drie tot vijf dagen, maar volledig herstel kan twee tot drie weken duren. Elke griepmelding betekent voor een organisatie dus verlies aan productiviteit en continuïteit. De griepprik voorkomt dit. Als je jouw medewerkers vaccineert maak je de hersteltijd een stuk korter. Bovendien vergroot je de kans dat ze helemaal geen griep krijgen.

Nu al regelen griepprik medewerkers 700x300px 

Ieder jaar vaccineren

Een griepvirus verandert steeds. Daardoor bouwen mensen geen weerstand op die hen een leven lang beschermt. Wij adviseren om de griepprik ieder jaar opnieuw te geven. Krijgen mensen, ondanks de griepprik toch griep, dan zijn de klachten meestal milder en korter van duur.

Wat kun je als werkgever doen?

Mensen die tot een risicogroep behoren, ontvangen elk jaar van hun huisarts een oproep voor een griepprik. Ook mensen die niet tot de risicogroep behoren hebben voordeel bij de griepprik. Bied jouw medewerkers daarom aan zich op vrijwillige basis te laten vaccineren tegen het griepvirus.

Meer risico

Bepaalde werknemers lopen meer risico. Vooral beroepsgroepen met veel face-to-face-contacten zoals apothekersassistenten die in hun werk in contact komen met zieke mensen, mensen in de thuiszorg, ziekenhuizen en ook in de zakelijke dienstverlening. Ook op plaatsen waar veel mensen in een relatief kleine ruimte werken, zoals in scholen, vindt besmetting sneller plaats.

Regel de griepprik via Arbo Unie

Arbo Unie verzorgt voor jouw medewerkers de griepprik. De maanden oktober en november zijn de aangewezen maanden om te vaccineren. Wij leveren een gediplomeerde kracht die jouw medewerkers goed en veilig vaccineert. Dit gebeurt altijd onder toezicht van een bedrijfsarts. Samen overleggen we hoe en wanneer de griepprik het beste kan worden gegeven.

Aanmelden

Wees er op tijd bij en regel nu alvast de griepprik voor je medewerkers. Vul bijgevoegd opdrachtformulier in.
Stuur dit naar mijnafspraken@arbounie.nl  

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Deel deze pagina

Terug naar overzicht