1. Online keuringen en vaccinaties plannen

Online keuringen en vaccinaties plannen

Een rijbewijs-, duikers-, brandweer-, bodemsaneringskeuring of vaccinatie voor uw medewerkers organiseren? Werkgevers en werknemers plannen en beheren afspraken daarvoor bij Arbo Unie voortaan online. Dat werkt makkelijk, snel en efficiënt en het is wel zo overzichtelijk. Ook andere typen keuringen en extra diensten kunt u straks via ‘mijn afspraken’ plannen.

Met ‘mijn afspraken’ komt Arbo Unie tegemoet aan de wens van klanten om zelf de regie te nemen. Via dit online portaal zien werkgevers en werknemers in één oogopslag welke data en tijdstippen beschikbaar zijn voor keuringen en vaccinaties. Merlin van Eerden, projectleider ‘mijn afspraken’ bij Arbo Unie: “Werkgevers bepalen de soort keuring en de periode waarin de keuringen moeten plaatsvinden. Vervolgens kunnen ze online afspraken inplannen voor hun medewerkers, of hun medewerkers zelf in de gelegenheid stellen een datum en tijdstip te kiezen. En een gemaakte afspraak is met een paar muisklikken ook weer zo te wijzigen.”

Altijd overzicht

Mijn afspraken werkt niet alleen snel en eenvoudig, het geeft ook overzicht van de te plannen en geplande afspraken. Elke medewerker kan de status van zijn eigen afspraken 24 uur per dag inzien; werkgevers krijgen via het portaal heel eenvoudig een overzicht van alle afspraken die gemaakt zijn en die nog gepland moeten worden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook gericht herinneringen sturen aan medewerkers die hun afspraak nog moeten maken. Handig is ook de mogelijkheid voor medewerkers om via het portaal alvast de vragenlijst in te vullen die bij de keuring hoort. Dat scheelt tijd én papierwerk.

Steeds meer planningsmogelijkheden

Arbo Unie introduceert het portaal ‘mijn afspraken’ stapsgewijs en begeleidt haar klanten bij het gebruik en de inrichting, zodat die de mogelijkheden van het gebruiksvriendelijke portaal optimaal kunnen benutten. Ook dit gebeurt in fases, zodat elke klant de tijd krijgt om de online omgeving te leren kennen en op maat te laten inrichten. In de loop van dit jaar gaat het portaal nog meer gemak bieden. Dan wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk om periodiek medisch onderzoek (PMO) online aan te vragen, in te plannen en te beheren en om een keuring aan te vragen door particulieren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over ‘mijn afspraken’ en ontdekken wat dit voor uw organisatie oplevert? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon of locatiemanager keuringen in uw regio.

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht