1. Arbo Unie benoemt Willem van Mechelen tot lid Raad van Commissarissen

Arbo Unie benoemt Willem van Mechelen tot lid Raad van Commissarissen

Op voordracht van de Raad van Commissarissen is hoogleraar prof. dr. Willem van Mechelen per 5 juni benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Arbo Unie voor een periode van vier jaar. Van Mechelen is bedrijfsarts en als hoogleraar Sociale Geneeskunde sinds 1999 verbonden aan VU medisch centrum. Met zijn brede kennis en ervaring op het gebied van bedrijfs- en sportgeneeskunde is hij een uitstekende aanvulling voor de huidige Raad.

Willem van Mechelen RvCVan Mechelen verricht onder andere onderzoek op het terrein van arbeid, sport, lichamelijke activiteit, fitheid en gezondheid. Vanuit die optiek kan hij een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de koers van Arbo Unie gaan leveren. Die is gericht op een leven lang optimaal werken, waarin werknemers hun arbeidsproductiviteit op een gezonde en veilige manier kunnen handhaven.

Na studies tot leraar lichamelijke opvoeding, bedrijfsarts, bewegingswetenschapper en epidemioloog vervulde Van Mechelen diverse functies bij de Gemeente Amsterdam, de S-BGD Noord-Holland Noord, het AMC, de Vrije Universiteit en VUmc. Hij is momenteel ook ‘honorary professor’ in Zuid Afrika (Kaapstad), Ierland (Dublin) en Australië (Brisbane).

De Raad van Commissarissen kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met Van Mechelen. Hij verwacht vanuit zijn achtergrond vooral bij te kunnen dragen aan de inhoudelijke kant van het beleid van de Arbo Unie, dat op dit moment vooral is gericht op betekenisvolle innovaties.

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht