1. Persbericht Arbo Unie en Medwork starten arbo-kenniscentrum

Persbericht: Arbo Unie en Medwork starten arbo-kenniscentrum

Arbo Unie gaat een samenwerking aan met Medwork, arbo dienst in Aruba en Caribisch Nederland. Voor opdrachtgevers vanuit de overheid en de private sector komt hiermee specialistische kennis beschikbaar. Bijvoorbeeld op het gebied van re-integratie, veiligheid en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast starten Arbo Unie en Medwork samen ook een regionaal arbo-kenniscentrum. Met als doel om werkgevers en werknemers in Aruba en in de regio optimaal te ondersteunen bij verbetering van de arbeidsproductiviteit.

Samenwerking Ministerie Sociale Zaken op Aruba

Het voornemen is dat tijdens de conferentie ‘Green Aruba – Where Europe Meets the America’s’ op 24 oktober 2014 Arbo Unie en Medwork een eerste samenwerkingsovereenkomst tekenen met de regering van Aruba. De Minister President van Aruba, de heer mr Mike Eman, ziet de komst van het arbo-kenniscentrum als een belangrijke ondersteuning van het sociaal beleid.

Minister Paul Croes van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid: ‘Het is een van onze prioriteiten om meer veiligheid, gezondheid en bescherming van de werknemers op de werkvloer te bewerkstelligen. Een arbo-kenniscentrum gaat de regering van Aruba hierin ondersteunen. Met advies over arbo-beleid, re-integratie en begeleiding van werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze overeenkomst is in het belang van de ontwikkeling van ons land’.

‘Via de samenwerking met Medwork stellen we de kennis en expertise van onze professionals ook ter beschikking aan Caribisch Nederland en de regio. Het arbo-kenniscentrum biedt de stimulans om steeds meer mensen op de arbeidsmarkt te brengen en te houden. Wij verheugen ons op de samenwerking’, aldus Wim Schimmel, CEO van Arbo Unie.

Ru Croes, directeur Medwork Caribbean over de samenwerking:‘Al geruime tijd waren wij op zoek naar een prominente samenwerkingspartner. Wij zijn zeer verheugd dat Arbo Unie bereid is om de samenwerking aan te gaan. De samenwerking met Arbo Unie biedt de mogelijkheid om ons dienstenpakket op Aruba, in Caribisch Nederland en op Curaçao en Sint Maarten verder te professionaliseren en uit te breiden. Deskundigheidsbevordering staat hoog in ons vaandel en met de samenwerking kunnen wij de kwaliteit van onze medewerkers permanent blijven bevorderen.’

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht