1. Week van de werkstress

Persbericht: Arbo Unie introduceert videochat met bedrijfsarts

Arbo Unie introduceert de Videochat Werk en Gezondheid: een gratis online gesprek met de bedrijfsarts over werk en gezondheid. Bedoeld voor alle actief werkenden boven de 18 jaar, die via video-conferencing op een laagdrempelige manier antwoord krijgen op korte en praktische vragen over omstandigheden op het werk. Ook zzp-ers kunnen van deze service gebruikmaken. Arbo Unie introduceert hiermee een aanzienlijke verbetering van de toegang tot de bedrijfsarts voor alle werkenden. Met als doel dat zij optimaal aan het werk kunnen zijn en blijven.

Gezonde werknemers

Arbo Unie is de eerste grote dienstverlener in de bedrijfsgezondheidszorg die online contact met de bedrijfsarts mogelijk maakt. De Videochat is een gratis service voor actieve werknemers en iedereen die werkend is als zzp-er. Ongeacht het contract dat er eventueel al is met een arbo-dienst. De Videochat richt zich op werknemers die niet ziek zijn. Hiermee is het een laagdrempelige aanvulling op het arbeidsomstandighedenspreekuur, dat door lang niet alle organisaties wordt aangeboden aan haar werknemers.

Preventie

‘Wij zijn er voor alle werkenden in Nederland: om iedereen te helpen bij een leven lang optimaal werken. Dat betekent dat wij aandacht voor actief werkenden net zo belangrijk vinden, als de begeleiding van zieke werknemers. Hier geven wij op een moderne manier invulling aan met de introductie van de Videochat”, zegt Wim Schimmel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arbo Unie. ‘En wij verbeteren de toegang tot de bedrijfsarts voor alle werkenden aanzienlijk. Een veel gehoorde wens vanuit de sociale partners, die wij onderschrijven omdat het werkenden laat profiteren van de kennis en vaardigheden van de bedrijfsarts op het gebied van preventie. De introductie van de Videochat vormt ook de opmaat voor online contact met onze professionals tijdens het reguliere spreekuur.’

Meer aandacht

‘De bedrijfsgezondheidszorg krijgt in Nederland verdeelde aandacht. De zorg en begeleiding van medewerkers die ziek worden en re-integreren is goed geregeld. Dat blijkt ook uit een jaarlijks dalend gemiddeld ziekteverzuimpercentage, dat nu ligt op 3,9 %. De aandacht voor de 96 % actief werkenden kan echter veel beter. Door daar samen in te investeren houd je medewerkers gemotiveerd en betrokken en vergroot je het succes van je organisatie. Arbo Unie maakt zich sterk voor meer aandacht van werkgevers en werknemers voor preventieve maatregelen. Want voorkomen is beter dan genezen, dat zien wij dagelijks in de praktijk’, aldus Schimmel.

Maatschappelijke betrokkenheid

Arbo Unie heeft als enige arbodienst in Nederland een stichtingstructuur. Met als doel om de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland te verbeteren door te investeren in ontwikkelingen op het gebied van arbeid en gezondheid. ‘De introductie van de Videochat Werk en Gezondheid past bij onze maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid’, aldus Schimmel.

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht