1. Stress grijp in voor het te laat is

Stress grijp in, voor het te laat is!

Wat is stress precies en waar herken je het aan? Hoe kom je in actie voordat het te laat is? Hoe pak je het aan? Deze vraagstukken komen aan de orde tijdens de workshops en trainingen van Arbo Unie rond stressherkenning. Deze zijn bedoeld voor een groep werknemers met dezelfde werkgever. De workshop/ training maken we voor elke doelgroep op maat, omdat de werkomgeving, behoefte en doelstelling per organisatie verschilt.

Wat levert het op?

De workshops voor leidinggevenden en/of werknemers zijn vooral bedoeld om te informeren en het bewustzijn te vergroten. De trainingen voor leidinggevenden zijn intensiever en er is meer ruimte voor discussie. Deelnemers wisselen tips en ideeën uit en leren zo ook van elkaar. Aan het einde:

  • weet u waar u op kunt letten om stress bij medewerkers en uzelf tijdig te onderkennen;

  • bent u zich bewust van het effect van uw stijl van leidinggeven en communiceren op medewerkers die last hebben van stress;

  • stapt u makkelijker over uw schroom heen om het gesprek met een medewerker aan te gaan;

  • heeft u concrete handvatten om dat gesprek goed te laten verlopen; u weet waar u wel en niet over kunt beginnen en hoe u het gesprek in de gewenste richting kunt sturen;

  • weet u welke acties u samen met een medewerker kunt ondernemen om de stress te verminderen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de workshops en trainingen rond stressherkenning of u direct aanmelden? Neem dan contact op met Interventies via telefoon 088- 2726150.

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht