1. Programma Goed Bezig

Programma Goed Bezig

Er komt een nieuwe managementteam, de koers gaat om, of er staat een reorganisatie op stapel waardoor de inhoud van het werk verandert. Alweer! Herkenbaar? 

Organisatieveranderingen vragen veel flexibiliteit van jouw medewerkers, die zich elke keer nieuwe kennis, procedures en systemen eigen moeten maken. En steeds weer moeten wennen aan nieuwe collega's en leidinggevenden. Hoe zorg je daarbij voor zo min mogelijk weerstand en verandermoeheid? Door het gesprek aan te gaan over waar het echt om gaat. Medewerkers worden uitgedaagd om zelf en met elkaar aan de slag te gaan. Ons uitgebalanceerde programma met teambijeenkomsten en stimulerende app geeft in tien weken tijd vaart en energie om te verbeteren.

Teams die goed presteren zijn zelfbewust en kunnen flexibel inspelen op veranderingen. Reflectie is daarbij een wezenlijk onderdeel. Ben je zelf goed bezig? Is je team op de juiste manier aan de slag? Goed Bezig verheldert wat er onder de oppervlakte leeft en maakt de weg vrij om met het team in actie te komen.

Zo werkt ons programma

Goed Bezig geeft inzicht in wat er in het team speelt en verhoogt het probleemoplossend vermogen. Elk team doorloopt het programma in tien weken.

 • Met onze unieke app reflecteren medewerkers dagelijks op hun eigen inzet en resultaten. Zo krijgen ze op aantrekkelijke wijze zicht op wat energie geeft en kost. Medewerkers reageren in de app op stellingen en activerende opdrachten gericht op vier succesbepalende pijlers: perspectief, autonomie, verbinding en groei. 
 • In vier persoonlijke sparringsessies ondersteunen de consultants de leidinggevenden om proactief handelen in teams te verhogen. 
 • Tijdens de vier teambijeenkomsten brengen onze consultants het goede gesprek op gang aan de hand van de vier pijlers. Medewerkers krijgen zelfinzicht en reflecteren in het team. Ze worden gestimuleerd om verbeteringen bij zichzelf en met het team te realiseren. 
 • Met de kick-off met het management sluit het programma goed aan op de organisatie. Dankzij de afsluitende evaluatie heeft het management zicht op teamkracht én het organisatieresultaat. 

Samen groeien en ontwikkelen

 • In korte tijd in actie komen met een gestructureerd proces onder leiding van een ervaren consultant. 
 • Reflecteren op werk leidt tot hogere productiviteit en betere prestaties. 
 • Groei en ontwikkeling voor medewerker, leidinggevende en team dankzij de combinatie van persoonlijke begeleiding en interactie met de app. 

Meer weten?

Wil je vrijblijvend van gedachten wisselen over dit programma binnen jouw organisatie? Bel of mail voor het maken van een afspraak met Lianne Stolwerk via lianne.stolwerk@arbounie.nl of 06 5250 2094. Of bel met onze klantenservice voor meer informatie via (088) 27 26 100.
 

Offerte aanvragen

Vraag offerte aan

Meer informatie

Naar veelgestelde vragen 

Veelgestelde vragen over Goed Bezig

Wie levert dit product?
Goed Bezig is een product van Arbo Unie, in samenwerking met dochteronderneming Fysergo.
Hoe zit het met privacy en vertrouwelijkheid?

Bij Arbo Unie vinden we het belangrijk om zorgvuldig met jouw data om te gaan. Zo is dit bij Goed Bezig geregeld:

 • Alleen de gebruiker van de app heeft toegang tot zijn in de Goed Bezig app ingevulde gegevens. Werkgever en Arbo Unie zien alleen geaggregeerde gegevens die geanonimiseerd zijn. 
 • De app is beveiligd met een door de deelnemer zelfgekozen wachtwoord. 
 • De Goed Bezig app verwerkt persoonsgegevens conform het Arbo Unie Privacy reglement. Voor meer informatie over de manier waarop Arbo Unie met je persoonsgegevens omgaat, raadpleeg je Privacy. 
 • Arbo Unie handhaaft te allen tijde een beveiligingsniveau bij de verwerking van gegevens dat gezien de stand deze techniek voldoende zou behoren te zijn om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van gegevens te voorkomen. 
Hoeveel tijd kost het programma?
Het gehele programma duurt 10 weken. Tijdens die periode ga je zelf elke dag aan de slag in de app, krijg je (team)opdrachten en zijn er vier teambijeenkomsten.
Voor wie is Goed Bezig bedoeld?
Goed Bezig is bedoeld voor alle teams die structureel samenwerken en hun prestaties willen verhogen. Teams die goed presteren zijn zelfbewust en spelen flexibel in op veranderingen. Reflectie is daarbij een wezenlijk onderdeel. Ben je zelf goed bezig? Is je team op de juiste manier aan de slag? Goed Bezig verheldert wat er onder de oppervlakte leeft en maakt de weg vrij om met het team in actie te komen.
Wat is het programma Goed Bezig?

Goed Bezig geeft inzicht in wat er in jouw team speelt en verhoogt het probleemoplossend vermogen. Samen met jouw team doorloop je het programma in tien weken. Zo werkt het op hoofdlijnen:

 • Met onze unieke app reflecteer je dagelijks op je eigen inzet en resultaten. Zo krijg je op aantrekkelijke wijze zicht op wat energie geeft en kost. Daarnaast krijg je in de app stellingen en activerende opdrachten gericht op die thema’s waar jouw team aan wil werken. 
 • Tijdens de vier teambijeenkomsten brengen onze consultants het goede gesprek op gang aan de hand van deze vier pijlers. Je krijgt inzicht in jezelf en in jouw team. Dit zorgt dat jullie worden gestimuleerd om met het team verbeteringen te realiseren. 
 
Wat levert Goed Bezig op?

Teams die goed presteren zijn zelfbewust en kunnen flexibel inspelen op veranderingen. Reflectie is daarbij een wezenlijk onderdeel. Ben je zelf goed bezig? Is je team op de juiste manier aan de slag? Goed Bezig verheldert wat er onder de oppervlakte leeft en maakt de weg vrij om met het team in actie te komen. Concreet zorgt Goed Bezig dus dat je samen groeit en ontwikkelt:

 • Reflecteren op werk leidt tot hogere productiviteit en betere prestaties. 
 • Er is in het programma veel tijd en aandacht om aan de specifieke thema’s van jouw team te werken, gefaciliteerd door een gestructureerd proces onder leiding van een ervaren consultant levert dit meer energie en resultaat op.