Logo Innovatie Lab small

Innovatie Lab 2015

Tijdens het InnovatieLab ‘Optimaal Werken’ 2015 ging een zaal vol HR-directeuren in september op initiatief van Arbo Unie in gesprek met collega’s en deskundigen uit de wetenschap en het bedrijfsleven.

Centraal stond de – niet eenvoudige - vraag welke dynamiek er uitgaat van technologische ontwikkelingen, snel veranderende organisaties en ‘nieuw’ instrumentarium dat via big data en HR analytics het vakgebied betreedt. Meer dan voldoende stof voor een goed debat, zo bleek uit de levendige discussies tussen de aanwezigen.

Het enthousiasme om met het onderwerp aan de slag te gaan lijkt toegenomen. Een aantal vragen blijft overeind. Over de relatie tussen het economische belang van analytics en de vraag waar je de mensen zelf het beste mee helpt bijvoorbeeld. “De komende jaren gaan in het teken staan van de vraag hoe we verder gaan met big data”, zegt een van de deelnemers. Een andere aanwezige: “Ik heb me afgevraagd of HR leuker wordt. Iedereen vindt het werk leuk als je impact hebt. Dus als je analytics en big data zodanig kunt inzetten dat de impact van HR wordt vergroot is het antwoord: ‘Ja, HR wordt leuker’.”

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee