Afspraak

Ik wil mijn verzuimafspraak verzetten. Is dit mogelijk?

Het verzetten van verzuimafspraken kan alleen door je leidinggevende of HR ingediend worden. Indien afspraken niet tijdig worden afgemeld, dan zullen we de kosten in rekening brengen.

Ik weet niet bij wie, op welke locatie en hoe laat ik een afspraak heb. Waar kan ik informatie hierover vinden?

Voor het eerste spreekuur ontvang je een schriftelijke uitnodiging met datum, tijdstip en locatie van je afspraak met Arbo Unie. Informatie over de vervolgspreekuren staat vermeld op de terugkoppeling van het vorige spreekuur.

Ik weet niet met welke arbodienst mijn werkgever samenwerkt. Hoe kan ik dit achterhalen?             

Vraag aan je leidinggevende met welke arbodienst jouw werkgever samenwerkt. Informeer naar de mogelijkheden om eventueel een afspraak te maken.

Wat houdt het arbeidsomstandigheden- of open spreekuur bij een bedrijfsarts in?

Door de wijziging van de Arbowet krijgen werknemers, die nog niet verzuimen of gezondheidsklachten hebben, de gelegenheid om de bedrijfsarts te consulteren over gezondheidsvragen in relatie tot het werk. Je mag hiervan gebruikmaken zonder dat jouw werkgever hiervoor toestemming geeft. Ook wordt jouw werkgever hierover niet geïnformeerd. Jouw werkgever hoort je te informeren over deze preventieve mogelijkheid om uit eigen beweging langs te gaan bij de bedrijfsarts, door gebruik te maken van het arbeidsomstandigheden- of open spreekuur.

Hoe kan ik me opgeven voor een arbeidsomstandigheden- of open spreekuur?

Vraag aan de HR-afdeling naar de mogelijkheden om een afspraak voor een arbeidsomstandigheden- of open spreekuur te maken.

Ik ben weer beter, maar ik heb nog een afspraak met de bedrijfsarts staan. Wat moet ik doen?

Indien je hersteld bent en je werkgever heeft dit doorgegeven aan Arbo Unie, dan vervalt de afspraak met de bedrijfsarts.

Ik wil graag begeleiding door een psycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker. Is dit mogelijk?

Ja, maar afhankelijk van de afspraken met jouw werkgever. Je hebt hiervoor wel toestemming nodig van jouw werkgever. Je kunt dit navragen bij je leidinggevende.               

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee