Bouw

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Of het nu gaat om een veilige werkomgeving of om je eigen lichamelijke veiligheid. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

De keuring signaleert gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen, de arts adviseert en geeft handvatten om met de eventuele risico’s aan de slag te gaan.

Voor werknemers die in de bouw gaan werken of langer dan drie jaar niet meer in de bouw gewerkt hebben, geldt een verplichte intrede keuring. Bij de bouw-keuring wordt de medische geschiktheid voor de functie beoordeeld. De medische functie-eisen zijn gesteld om veiligheidsrisico’s en gezondheidsgevaar voor jou en jouw omgeving te voorkomen. Bij de keuring is specifieke aandacht voor het functioneren van het bewegingsapparaat, longen, hart en bloedvaten.

Verschillende keuringen voor verschillende risico’s

Er zijn tests voor jongere en oudere werknemers, werkzaam op verschillende terreinen, zoals de chemie, asbest, perslucht of offshore. Door de lichaamsbelasting en gezondheidsrisico’s regelmatig in kaart te brengen kunnen concrete adviezen en maatregelen eventuele schade voorkomen. Een gezond en krachtig lichaam is een voorwaarde voor het goed en duurzaam uitvoeren van het werk. Zo kan iedereen gekeurd aan de slag.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee