Chauffeurs goederen- en personenvervoer

Als chauffeur ben je continu alert en goed in staat om op de juiste manier te reageren op onverwachte situaties. Daarom worden je voor de veiligheid van zichzelf en de medeweggebruikers (vanuit de CAO) verplicht periodiek gekeurd.

Het doel van deze keuring is om te beoordelen of je aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. In deze functiegerichte keuring wordt onderzocht of jouw gezondheid, alertheid, reactievermogen en concentratievermogen het nog steeds mogelijk maakt om de functie goed uit te voeren. Dankzij de keuring kunnen gezondheidsproblemen of problemen in de werksituatie tijdig gesignaleerd en aangepakt worden.

Verplichtheid van de keuring

Vervoer je voor jouw werk passagiers? Dan is een periodieke keuring verplicht gesteld in de CAO Besloten Busvervoer. Als je vervoersmiddelen voor meer dan acht personen bestuurt, dan krijg je na de keuring een Medibuspas. Die is vijf jaar geldig. Daarna wordt je opnieuw gekeurd.

Vervoer je goederen? Dan is een periodieke keuring eveneens verplicht gesteld in de CAO wegvervoer. In deze keuring wordt je medische geschiktheid voor de functie beoordeeld. Bij goedkeuring wordt een chauffeurspas uitgereikt.

Een periodieke keuring voor chauffeurs in het goederen- en personenvervoer kan ook gecombineerd worden met de rijbewijskeuring.

Wij helpen je veilig en gekeurd op weg.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee