Arbowet

Wijziging Arbowet 2017: update

Op 24 januari 2017 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor de gewijzigde Arbowet aangenomen. Dit betekent dat de nieuwe Arbowet waarschijnlijk vanaf 1 juli 2017 ingaat.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen en wijzigingen van dit wetsvoorstel? In de flyer vind je alle informatie overzichtelijk op een rij.

Preventie

De gewijzigde Arbowet richt zich met name op betere preventie. De regering wil beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk voorkomen. Vooral het vermijden van een te hoge werkdruk is uiterst belangrijk.

Belangrijkste wijzigingen Arbowet

De essentie: optimaal werken bevorderen

Arbo Unie heeft de voortgang van het wetsvoorstel van meet af aan op de voet gevolgd. Mede via brancheorganisatie OVAL hebben we ons uitgesproken over de inhoud van de nieuwe wet. Arbo Unie is groot voorstander van extra aandacht voor preventie. Ook wij richten ons bij voorkeur niet op ziekte, maar op gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Samen met werkgevers kijken we waar we dat kunnen verbeteren. Op een veilige, gezonde en productieve manier. Altijd met als doel om optimaal werken te bevorderen.


Navigatie

Nieuw in de Arbowet: second opinion

Second opinion

Arbowet 2017

Scan de belangrijkste wijzigingen in onze flyer.

Arbowet 2017

Wat betekent de nieuwe Arbowet voor rol preventiemedewerker?

Grip op preventie

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee