Onderzoek sociale veiligheid arbo unie

Inzicht op basis van onderzoek

  1. Onderzoek naar Sociale Veiligheid

Onderzoek

Heb je de resultaten van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), Preventief Medisch Onderzoek (PMO), of Medewerker Tevredenheidsonderzoek (MTO) ontvangen? Misschien zijn er al meldingen van ongewenst gedrag bijvoorbeeld bij de vertrouwenspersoon? Als werkgever moet je actie ondernemen, want als er echt problemen ontstaan (rechtszaken/ontslagen/media-aandacht) en je hebt niets gedaan, dan sta je niet sterk.

Wij kunnen je helpen door onderzoek te doen om inzicht te krijgen in de aanleiding voor meldingen en signalen. We halen achtergronden boven water en onderzoeken hoe wijdverspreid het is. We gaan een laag dieper met boven- en onderstroomonderzoek. We kunnen de signalen duiden en op waarde schatten. Op basis van je vraag bepalen we de beste onderzoeksmethode, variërend van diepte-interviews, korte peilingen, meelopen en observeren of combinaties van deze vormen.

De gemiddelde onderzoeksperiode tot aan het rapporteren is ongeveer 8 tot 10 weken. In het rapport vind je duiding en uiteraard ook handvatten voor actie als organisatie.

Laat hier jouw gegevens achter

Wij nemen contact jou op om de situatie door te spreken en komen, indien gewenst, met een voorstel op maat.

Laat jouw gegevens achter

Over het onderzoeksteam

Wij hebben ervaren, deskundige (gecertificeerde) en onafhankelijke professionals in ons gezondheidsteam. Als je al klant bent, kennen we jouw organisatie en kunnen we de resultaten vanuit die onafhankelijke positie uitleggen. We zijn gewend om naar mensen te luisteren die emotioneel zijn en individuele ervaringen in het grotere geheel en de context te beoordelen. Daarnaast hebben we diverse onderzoeken uitgevoerd bij verschillende organisaties.

Onze overige diensten op het gebied van sociale veiligheid

Contact

Neem contact met ons op

Bel ons

088 272 61 13
Ma t/m vr van 9:00 - 18:00 uur

Word gebeld

bel-mij-terug
Onze experts bellen wanneer het jou uitkomt!

Stuur een e-mail

informatie@arbounie.nl
Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur reactie.