Werkplekonderzoek optimalisatie

  • Ergonomisch werken
  • Veilig, gezond en efficiënt
  • Specifieke kennis van veel branches

Als het gaat om het veilig en efficiënt inrichten van de werkplek, spelen ergonomie en gezondheid een belangrijke rol. Dat betekent dat de werkomgeving, gebruiksvoorwerpen, machines en taken zo zijn ontworpen dat ze het comfort én de efficiency van mensen bevorderen. 

Onze dienstverlening is vaak multidisciplinair, bij nieuwbouwprojecten bijvoorbeeld werken ergonomen, veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten nauw samen. Ergonomen bieden ondersteuning op het gebied van software ergonomie, ontwerpen van werkplekken, RSI-beleid en fysieke belasting. Onze arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen bieden onder andere ondersteuning op het gebied van binnenklimaat, gevaarlijke stoffen, geluid, trillingen, werken op hoogte, werken in besloten ruimten en andere werkplekgebonden factoren. 

Kortom: we helpen je de werkomgeving en werkmiddelen optimaal af te stemmen op de mensen die er werken.

Ergonomisch werken bevordert het plezier in het werk en daarmee de productiviteit. Het voorkomt fouten, ongelukken en uitval.

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 61 13

Ma t/m vr van 9:00 - 18: 00

Gebeld worden

Bel-mij-terug

Onze experts bellen wanneer het jou uit komt! 

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Binnen 24 uur antwoord van een van onze experts!

Ergonomische klachten voorkomen of verhelpen

De ergonoom geeft advies over ergonomisch werken: de juiste manier van werken met een machine, de beste houding bij een specifiek apparaat of de inrichting van de totale werkplek op kantoor, maar ook thuis. Hij onderzoekt de huidige werkomgeving, brengt risico’s in kaart, geeft advies over ergonomisch werken en helpt deze adviezen om te zetten in gerichte acties. Ook laat de ergonoom de werknemers zien hoe zij zelf hun werkplek en meubilair kunnen inrichten om lichamelijke klachten te voorkomen of te verhelpen.

De ergonomen van Arbo Unie geven ondersteuning op het gebied van software ergonomie, nieuwbouwprojecten, ontwerpen van werkplekken, RSI-beleid en fysieke belasting. Kortom: we zorgen samen jou voor de juiste balans tussen mensen en hun werkomgeving.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Training Preventie-medewerker

Je helpt je werkgever bij de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Met onze trainingen vergroot je je kennis en krijg je houvast om deze functie effectief en efficiënt in te vullen.

Arm-, nek-, schouderklacht preventie

Het werken met computers en tablets heeft de productiviteit bevorderd, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zorg dat je klachten voor bent met de juiste aanpassingen.

RI&E

Veilig werken begint bij het (h)erkennen en beperken van de risico’s binnen je organisatie.
Met de RI&E zorg je voor een systematische aanpak.