arbounienlwerkgeverthemainzetbaarheidverhogen 1440x420

Een leven lang Optimaal Werken 

Optimaal Werken

De langste tijd van je leven ben je aan het werk. Daarom vinden we het belangrijk dat je optimaal je werk kunt doen. Op een veilige, gezonde en productieve manier. We richten ons liever op gezondheid dan op ziekte. Samen met werkgevers kijken we waar we werken kunnen verbeteren. Arbo Unie is er voor organisaties die willen investeren in mensen. Altijd met als doel om optimaal werken te bevorderen.

Het is op dit moment een van de grote uitdagingen voor organisaties: hoe houd ik mijn medewerkers betrokken en inzetbaar? Hoe zorg ik dat ze niet alleen nu veilig en gezond werken, maar ook op langere termijn inzetbaar blijven? Iets wat steeds belangrijker wordt nu we langer blijven werken. Werkenden zijn hier zelf aan zet en we weten dat zij hierin wel gemotiveerd en gestimuleerd kunnen worden. Arbo Unie helpt je hierbij.

Lees meer over onze visie

Video: Arbo Unie zet in op inzetbaarheid verhogen

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Optimaal Werken: zo pak je dat aan!

Investeren in Optimaal Werken vergroot de productiviteit, de continuïteit en de concurrentiekracht van je organisatie. Wat heb je als werkgever of leidinggevende van je werknemers nodig om dit te realiseren? En wat hebben zij van jou nodig? Hoe kun je met elkaar het werk optimaal vormgeven en de beste resultaten behalen?

Lees tips

MBF 2016 Saskia Loodswezen 1 def
Loodswezen logo 200px

Preventief aan de slag bij Loodswezen 

"Arbo Unie heeft ons goed geadviseerd over mogelijkheden om onze medewerkers te helpen fysiek en mentaal fit te blijven. Zo hebben we het preventief medisch onderzoek ingesteld en uitgebreid met de online tool Duurzaam@work om zicht te krijgen op de inzetbaarheid van onze medewerkers."

Lees meer

Ingrediënten voor optimale inzetbaarheid

Gezondheid 

Samenwerken aan een goede fysieke en mentale gezondheid.

Werkomstandig-heden 

‘Belasting’ en ‘belastbaarheid’ in balans.

Betrokkenheid 

Basis voor goede prestaties en werkplezier.

Ontwikkeling

Investeer in vakkennis en vaardigheden van je werknemers.