Bouwkeuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Of het nu gaat om een veilige werkomgeving of om je eigen lichamelijke veiligheid. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

De functiegerichte keuring voor werknemers in de bouw maakt deel uit van het cao-pakket Preventiezorg. Hierin is voor alle werknemers het recht op vrijwillig onderzoek, advies en begeleiding geregeld. Deze keuring signaleert gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen, de arts adviseert en geeft handvatten om met de eventuele risico’s aan de slag te gaan.

Voor werknemers die in de bouw gaan werken of langer dan drie jaar niet meer in de bouw gewerkt hebben, geldt een verplichte intrede keuring. De organisatie van deze medische keuringen ligt bij Volandis. Voor de uitvoering van de keuringen heeft Volandis een samenwerkingsovereenkomst met Arbo Unie.

Bij de functiegerichte bouwkeuring wordt de medische geschiktheid voor de functie beoordeeld. De medische functie-eisen zijn gesteld om veiligheidsrisico’s en gezondheidsgevaar voor de medewerker en zijn omgeving te voorkomen. Bij de keuring is specifieke aandacht voor het functioneren van het bewegingsapparaat, longen, hart en bloedvaten.

Verschillende keuringen voor verschillende risico’s

Er zijn tests voor jongere en oudere werknemers, werkzaam op verschillende terreinen, zoals de chemie, asbest, perslucht of offshore. Door de lichaamsbelasting en gezondheidsrisico’s regelmatig in kaart te brengen kunnen concrete adviezen en maatregelen eventuele schade voorkomen. Een gezond en krachtig lichaam is een voorwaarde voor het goed en duurzaam uitvoeren van het werk

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Scheepvaart, duikers en offshore keuring

Om veilig en gezond in of op het water te werken is het voor iedereen verplicht een medische keuring te ondergaan.

Brandweer-keuring

De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

Keuring schadelijke stoffen 

Om de gezondheid van deze werknemers te waarborgen bieden we de specifieke keuring blootstelling aan schadelijke stoffen.