PIMEX

Met PIMEX kunt u het effect van werkmethoden en werkplekomstandigheden op de blootstelling aan gevaarlijke stoffen, nano-deeltjes, fysieke inspanning, geluid, en klimaat meten en tegelijkertijd in één videoscherm laten zien. Een ideaal voorlichtingsinstrument en instructiemiddel.

Het idee om met meetapparatuur, een videocamera en speciale software de arbeidsomstandigheden in beeld te brengen, werd al eind jaren tachtig in Zweden ontwikkeld. Het duurde tot 2004 voordat PIMEX ook in Nederland echt voet aan de grond kreeg. Met subsidie van de Nederlandse overheid adopteerden Arbo Unie en UMC St Radboud het systeem. De laatste jaren wordt het steeds populairder, onder andere omdat mensen zien wat de invloed is van hun eigen gedrag. Dat is een stuk overtuigender dan getallen of een papieren advies.

Verschillende brancheverenigingen hebben eigen PIMEX filmpjes laten ontwikkelen, maar ook steeds meer particuliere bedrijven tonen interesse. PIMEX wordt tot nu toe vooral als voorlichtings- en instructiemiddel gebruikt. Maar het is ook goed inzetbaar voor andere toepassingen. Bijvoorbeeld om te testen of bepaalde veiligheidsmaatregelen wel goed werken in de praktijk. Arbo Unie is de enige arbodienst in Nederland die het PIMEX-systeem in huis heeft. 

Voor enkele voorbeelden, selecteer een of meerdere van de onderstaande albums.

Zie ook onderstaande publicaties: 


Ook kunt u contact opnemen met Petra Beurskens, 06 5250 2331, petra.beurskens@arbounie.nl 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee