1. Inventarisatie en advies

Inventarisatie en advies

Bij bedrijven in uiteenlopende sectoren lopen medewerkers bij hun werk een verhoogd risico op blootstelling aan biologische agentia. Het kan hierbij gaan om blootstelling aan levende organismen en micro-organismen (zoals bacteriën, virussen, schimmels en gisten en genetisch gemodificeerde organismen) of aan stoffen afkomstig van levende of dode organismen (zoals exotoxinen, endotoxinen, glucanen, mycotoxinen en allergenen). 

Dit beroepsrisico speelt een rol bij organisaties in onder andere de zorg (incl. kinderopvang), onderwijs, waterschappen, brandweer, gemeenten (groen en grijs), laboratoria, agrarische sector, natuurorganisaties, afvalverwerking, riool (onderhoud en reparatie), bedrijven met medewerkers in buitenland, slachthuizen en dierentuinen. 

Expertise 

Het ECTS ondersteunt individuele bedrijven en brancheorganisaties in de sectoren waar biologische risico’s een rol spelen. U kunt bij het ECTS terecht voor: 

Het ECTS heeft ervaring met het uitvoeren van bovengenoemde projecten in ondermeer ziekenhuizen, verzorgingshuizen, waterzuiveringsbedrijven, afvalophaaldiensten en afvalverwerkingsbedrijven, brandweer, laboratoria en in het speciaal onderwijs. 

Advies nodig?

Mail ons! 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Stuur een e-mail

Onze expert

ECTS-Rimke-Kerkhoff-420x420px

Rimke 
Kerkhoff 

Gecertificeerd arbeidshygiënist

06 5250 2038
rimke.kerkhoff@arbounie.nl

heeft als arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige ruim 20 jaar ervaring in vrijwel alle branches. Naast de reguliere werkzaamheden, is zij betrokken bij project in de bouw. Het meest recente project betreft dieselmotoremissies. Zij heeft verder ruime ervaring met biologische monitoring, gevaarlijke stoffen binnen het PAGO en de RI&E gevaarlijke stoffen.

ECTS-Reska-Kalter-420x420px

Reska 
Kalter 

Gecertificeerd arbeidshygiënist

06 5250 1499
reska.kalter@arbounie.nl

heeft als arbeidshygiënist meer dan 25 jaar ervaring binnen diverse bedrijven ten aanzien van blootstelling aan gevaarlijke stoffen en andere mogelijke risico’s op de werkplek. Haar stijl kenmerkt zicht als oplossingsgerichte en praktische advisering richting de bedrijven over de te nemen maatregelen. Gedurende de Corona pandemie is zij betrokken geweest bij coronaadviesklanten@arbounie.nl die in eerste instantie de collega’s maar later ook bedrijven adviseerde over corona gerelateerde zaken. Hierin was het haar uitdaging om zo snel mogelijk een goed, onderbouwd en bruikbaar advies op te stellen.