1. Inventarisatie en advies

Inventarisatie en advies

Bij bedrijven in uiteenlopende sectoren lopen medewerkers bij hun werk een verhoogd risico op blootstelling aan biologische agentia. Het kan hierbij gaan om blootstelling aan levende organismen en micro-organismen (zoals bacteriën, virussen, schimmels en gisten en genetisch gemodificeerde organismen) of aan stoffen afkomstig van levende of dode organismen (zoals exotoxinen, endotoxinen, glucanen, mycotoxinen en allergenen). 

Dit beroepsrisico speelt een rol bij organisaties in onder andere de zorg (incl. kinderopvang), onderwijs, waterschappen, brandweer, gemeenten (groen en grijs), laboratoria, agrarische sector, natuurorganisaties, afvalverwerking, riool (onderhoud en reparatie), bedrijven met medewerkers in buitenland, slachthuizen en dierentuinen. 

Expertise 

Het ECTS ondersteunt individuele bedrijven en brancheorganisaties in de sectoren waar biologische risico’s een rol spelen. U kunt bij het ECTS terecht voor: 

Het ECTS heeft ervaring met het uitvoeren van bovengenoemde projecten in ondermeer ziekenhuizen, verzorgingshuizen, waterzuiveringsbedrijven, afvalophaaldiensten en afvalverwerkingsbedrijven, brandweer, laboratoria en in het speciaal onderwijs. 

Advies nodig?

Mail ons! 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Stuur een e-mail

Onze expert

ECTS-Rimke-Kerkhoff-420x420px

Rimke 
Kerkhoff 

Gecertificeerd arbeidshygiënist

06 5250 2038
rimke.kerkhoff@arbounie.nl

heeft als arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige ruim 20 jaar ervaring in vrijwel alle branches. Naast de reguliere werkzaamheden, is zij betrokken bij project in de bouw. Het meest recente project betreft dieselmotoremissies. Zij heeft verder ruime ervaring met biologische monitoring, gevaarlijke stoffen binnen het PAGO en de RI&E gevaarlijke stoffen.