arbounienlwerkgevergezondheidgezondewerkplek 1440x420

Voorkomen van klachten

Kies de beste oplossing

Gezonde werkplek

 Je wilt dat je werknemers op een gezonde en veilige werkplek hun werk kunnen uitvoeren. Een gezonde werkplek vermindert de kans op verzuim en bevordert de productiviteit. Arbo Unie ondersteunt je bij het voorkomen van klachten.

De meeste werkgevers beseffen heel goed dat je je mensen moet beschermen tegen gevaarlijke stoffen, schadelijk geluid en onveilige machines. Wist je dat ook een aangename temperatuur, voldoende licht en frisse lucht, een goede werk-privé balans en voldoende hersteltijd tussen twee diensten onderdeel zijn van een gezonde werkplek?

Hoe scoor jij?

Check jouw verzuimscore binnen jouw sector.

Vraag verzuimcheck aan

Onze oplossingen

Werkplek-onderzoek

Een werkplekonderzoek geeft inzicht in risicofactoren aan de hand van de checklist en een persoonlijke analyse. We geven je direct advies door gebruik van onze app. 

Training Preventie-medewerker

Je helpt je werkgever bij de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Met onze trainingen vergroot je je kennis en krijg je houvast om deze functie effectief en efficiënt in te vullen.

Werkplek optimalisatie

Ergonomisch werken betekent dat machines, gebruiksvoorwerpen en taken zo zijn ontworpen dat ze veiligheid, gezondheid en efficiency bevorderen. 

RI&E

Veilig werken begint bij het (h)erkennen en beperken van de risico’s binnen je organisatie.
Met de RI&E zorg je voor een systematische aanpak.

Onderzoek arbeidshygiëne

Een schadelijke werkomgeving kan de gezondheid van je werknemers beïnvloeden. Doe op tijd onderzoek om schade te voorkomen.

Arm-, nek-, schouderklacht preventie

Het werken met computers en tablets heeft de productiviteit bevorderd, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zorg dat je klachten voor bent met de juiste aanpassingen.

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Onze experts

Joy Diekmeijer 420x420px

Joy Diekmeijer

Europees ergonoom

Een ergonomisch werkplekonderzoek kan veel problemen voorkomen. We gebruiken een handige app om dit onderzoek efficiënt te doen.

Stuur een bericht

Wendel Post 420x420px

Wendel Post

Arbeidshygiënist

De vernieuwde Arbowet legt de nadruk op het voorkómen van verzuim. Meer aandacht voor preventie dus, en daar hoort een prominentere rol voor de preventiemedewerker bij.

Stuur een bericht

Erwin Spekle 420x420px

Erwin Speklé

Europees Ergonoom

Ergonomische verbeteringen zijn pas echt succesvol wanneer deze zowel het welzijn van de mensen als de werkprocessen verbeteren.

Stuur een bericht