Arm-, nek-, schouderklachtpreventie

  • Voorkom klachten
  • Onderzoek werkhouding en werkplek
  • Duidelijk rapport en persoonlijk advies

Het werken met computers heeft de productiviteit bevorderd en het brengt ook risico’s met zich mee. Denk aan uitval door klachten in het arm-, nek- en schoudergebied. Om dat te voorkomen heeft Arbo Unie de Compufit QuickScan ontwikkeld. 

Je werknemer is in staat om met ons persoonlijk advies, klachtsymptomen te herkennen en de eigen werkhouding en werkmethode aan te passen. Naast de individuele adviezen maken we een groepsrapportage met adviezen op afdelingsniveau en organisatieniveau. Daardoor kunnen interventies ingezet worden die de kans op fysieke klachten en verzuim verlagen.

Met een gezonde werkomgeving krijg je fitte mensen in een fitte organisatie.

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Voorkom klachten met de RSI Quickscan

De RSI QuickScan helpt je op klachten aan arm, nek en schouder te voorkomen. De scan bestaat uit een online vragenlijst, die de risico’s in kaart brengt op het gebied van: werkplekinrichting, persoonlijke werkhouding, stressgevoeligheid en het omgaan met werkdruk. Je kunt hem ook prima inzetten ter aanvulling op het Preventief Medisch onderzoek.

We analyseren de uitkomsten en verwerken dit in een overzichtelijk rapport op organisatie en/of afdelingsniveau. Met het rapport, inclusief verbetervoorstellen, kun je als werkgever acties inzetten om preventief aan de slag te gaan. Denk aan trainingen, verstelbaar meubilair en aanspreken op gedrag.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Training Preventie-medewerker

Je helpt je werkgever bij de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Met onze trainingen vergroot je je kennis en krijg je houvast om deze functie effectief en efficiënt in te vullen.

Werkplek-onderzoek

Een werkplekonderzoek geeft inzicht in risicofactoren aan de hand van de checklist en een persoonlijke analyse. We geven je direct advies door gebruik van onze app. 

Werkplek optimalisatie

Ergonomisch werken betekent dat machines, gebruiksvoorwerpen en taken zo zijn ontworpen dat ze veiligheid, gezondheid en efficiency bevorderen.