Werkplekonderzoek

  • Ontvang gericht advies
  • Verminder klachten
  • Gezonde medewerkers presteren beter

De manier waarop een beeldscherm- of productiewerkplek is ingericht heeft invloed op de gezondheid, de veiligheid en de lichamelijke belasting van de werknemer.

Bij fysieke klachten aan rug, schouder of nek beoordeelt een ergonoom of arbo-adviseur van Arbo Unie alle mogelijke risicofactoren aan de hand van een persoonlijke analyse. Je krijgt aanbevelingen op het gebied van ergonomie, werkorganisatie, gebruik van hulpmiddelen en werkhouding om eventuele knelpunten weg te nemen. 

Bij overige gezondheidsklachten kan de arbeidhygiënist worden ingeschakeld. Deze brengt in kaart welke klachten zich voordoen en of er factoren op de werkplek zijn die deze klachten veroorzaken, zoals het binnenklimaat of blootstelling aan chemische stoffen.

Door het werkplekonderzoek is bij ons het aantal klachten enorm afgenomen en weten we dat onze medewerkers een gezonde werkplek hebben. Geweldig toch!

Vraag een offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Hoe ziet een werkplekonderzoek eruit?

Het ergonomische werkplekonderzoek geeft je inzicht in mogelijke knelpunten op de individuele werkplek. De ergonoom van Arbo Unie beoordeelt alle mogelijke risicofactoren aan de hand van een checklist en een persoonlijke analyse. Tijdens het werkplekonderzoek besteden we bijzondere aandacht aan eventuele lichamelijke klachten. Daarnaast letten we natuurlijk op de wettelijke kaders en arbo richtlijnen.

De uitslag van het werkplekonderzoek bevat praktische adviezen om knelpunten weg te nemen. Niet alleen in het verslag, ook al tijdens het werkplekonderzoek krijgt de medewerker gericht advies. Je bent als werkgever door het werkplekonderzoek beter op de hoogte van de ergonomische knelpunten op de werkvloer en je kunt bij het nemen van beslissingen gebruik maken van de bevindingen uit het werkplekonderzoek.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Training Preventie-medewerker

Je helpt je werkgever bij de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Met onze trainingen vergroot je je kennis en krijg je houvast om deze functie effectief en efficiënt in te vullen.

Arm-, nek-, schouderklacht preventie

Het werken met computers en tablets heeft de productiviteit bevorderd, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zorg dat je klachten voor bent met de juiste aanpassingen.

Werkplek optimalisatie

Ergonomisch werken betekent dat machines, gebruiksvoorwerpen en taken zo zijn ontworpen dat ze veiligheid, gezondheid en efficiency bevorderen.