Leefstijl

Stimuleer een gezonde leefstijl

Gezondheid heeft invloed op het werk. Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter. Juist in tijden van vergrijzing, langer doorwerken en concurrentie op de arbeidsmarkt is het van belang om 'fit for the job' te blijven.

Werknemers die voldoende bewegen verzuimen minder en lopen minder risico op een chronische ziekte. Vooral het stimuleren van intensief bewegen is effectief. Daarnaast heeft bewegen een positieve invloed op de duurzame inzetbaarheid, de sociale cohesie en de productiviteit.

Vooral mensen met zware psychische en fysieke beroepen lopen een risico. Ook werknemers in branches met veel zittend werk verdienen de aandacht.

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Bijna de helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar

Steeds meer mensen krijgen diabetes en hart- en vaatziekten als gevolg van ongezonde voedingsgewoonten. Een gezond voedingspatroon helpt om overgewicht en chronische ziekten tegen te gaan.

Alcohol- en drugsgebruik op het werk veroorzaakt economische schade: werknemers verzuimen meer en presteren minder. Hoewel je werknemer hier zelf verantwoordelijk voor is, is het verstandig om te zorgen voor passend beleid en goede voorlichting.

Mensen met een goede mentale veerkracht lopen minder risico op psychische klachten en stoornissen. Investeert als werkgever in de mentale fitheid van je werknemers. Dat is goed voor de hen, en ook voor je organisatie als geheel.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Preventief medisch onderzoek

Onderzoek de gezondheid van je werknemers en breng risico’s in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Mentale veerkracht training

Leidinggevenden leren hun werknemers te stimuleren om aan de slag te gaan met mentale veerkracht.