1. Arbo Unie benoemt Alineke van den Berge-Blindenbach tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Arbo Unie benoemt Alineke van den Berge-Blindenbach tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft de aandeelhouder van Arbo Unie per 1 december 2023 Alineke van den Berge-Blindenbach benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Zij volgt daarmee Jessica Niewierra op die dit jaar is teruggetreden.

Alineke foto persbericht

Alineke van den Berge-Blindenbach is momenteel werkzaam als Chief Operating Officer (COO) bij APG Asset Management N.V. in Amsterdam. Vanuit deze functie is Alineke onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de asset management strategie vanuit het IT domein. Waarbij zij zich met name bezig houdt met de digitale transformatie en digitalisering van de organisatie.

Als Managing Director Digitalization & Operations Europe bij ABN AMRO was Alineke van den Berge-Blindenbach eerder verantwoordelijk en betrokken bij diverse harmonisatie- en digitaliseringsprocessen van internationale onderdelen van de bank. Alineke heeft vanuit eerdere functies binnen ABN AMRO veel ervaring opgedaan in het digitaliseren van processen en het begeleiden van digitale transformaties bij diverse bedrijfsonderdelen van de bank.

Alineke van den Berge-Blindenbach:  “De digitale ambitie van Arbo Unie heeft me positief verrast, juist omdat deze zich uitstrekt over een aantal gebieden, zowel qua gebruikerservaring van klanten, clienten en medewerkers als ook ten aanzien van het benutten van inzichten vanuit de beschikbare data. Ik kijk er naar uit om hier de komende jaren gezamenlijk in op te trekken en zal mijn kennis en kunde beschikbaar stellen om waar mogelijk nog meer impact te realiseren.”

Arbo Unie verwelkomt Alineke van den Berge-Blindenbach als lid van de Raad van Commissarissen en ziet uit naar haar deskundige inbreng en samenwerking. De organisatie spreekt tegelijkertijd haar grote dank uit aan Jessica Niewierra voor haar inzet en waardevolle bijdrage aan de start van onze digitale transformatie en ontwikkeling van de organisatie.

Deel deze pagina

Terug naar de homepage