1. Elke dag vol energie met Halo

Elke dag vol energie met Halo

Er is een aantal plekken op de wereld waar mensen op een gezonde manier bovengemiddeld oud worden. Dit komt door hun manier van leven. Geïnspireerd op deze gezonde leefgebieden heeft Arbo Unie een nieuw label geïntroduceerd: Halo. Een nieuw initiatief voor werkgevers die de energie en gezondheid van al hun medewerkers structureel willen verbeteren. Door verbinding, zingeving, gezonde voeding, beweging en ontspanning duurzaam te stimuleren. Met Halo brengen we de beste kennis, ervaring en voorbeelden uit deze gebieden, naar organisaties, teams en medewerkers. Zo geef je alle mensen in je organisatie, die elke dag het verschil maken, de aandacht die ze verdienen.

Elke dag vol energie met Halo

Positieve benadering van amplitie

Met de duurzame wellbeing aanpak van Halo stimuleer je alle medewerkers om zichzelf te versterken.  Amplitie noemen we dat, wat komt van het Latijnse woord amplio, dat versterken, vergroten en vermeerderen betekent. In 2020 is aangetoond dat amplitie in de praktijk wordt vormgegeven door het bevorderen van vitaliteit, bevlogenheid en duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers (Schaufeli, 2020).

Amplitie is een mooi voorbeeld van de leus ‘Wat je aandacht geeft, groeit.’ Het is onderdeel van de positieve organisatiepsychologie. Het legt de focus op positieve elementen, bevordert  het welzijn en het functioneren en de groei- en ontwikkelmogelijkheden van medewerkers. Tegelijkertijd draagt amplitie bij aan een hogere productiviteit, betere prestaties, meer energie en onderlinge verbinding. Mensen voelen zich gezien en gewaardeerd en blijven langer bij je werken.

Beweging stimuleren van binnenuit 

Halo richt zich op het energiek en gezond houden van alle mensen, die elke dag het verschil maken voor je organisatie. De duurzame wellbeing aanpak sluit aan bij de behoefte van je medewerkers en de ambitie van je organisatie en is gebaseerd op inzichten vanuit de gedragswetenschap. Een unieke aanpak die teams engageert, de omgeving mee verandert en het thuisfront erbij betrekt. Medewerkers voelen zich verbonden met elkaar en dit werkt stimulerend. Vanuit goed werkgeverschap kun je hier het verschil maken. 

Meer weten?

Kijk wat Halo voor  jouw organisatie kan betekenen op de website van Halo. Maak gebruik van de gratis Halo-scan voor jouw organisatie of meld je aan voor een boeiend webinar over amplitie.

Merk wat meer energie met je mensen doet

Deel deze pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met Halo

Wil je weten wat Halo voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk dan de website van Halo.