Brandweerkeuring

Van een brandweerman wordt er zowel lichamelijk als geestelijk veel gevraagd tijdens de werkzaamheden. Een goede conditie en mentale weerbaarheid zijn dan de eerste vereisten om goed te functioneren. De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

De PPMO brandweerkeuring signaleert eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen. Een geregistreerde bedrijfsarts adviseert en geeft handvatten om met de eventuele risico’s aan de slag te gaan. Het PPMO onderzoek bestaat onder meer uit een vragenlijst en een uitgebreid fysiek onderzoek met een inspannings ECG en verder wordt gehoor, zicht, en urine getest.

Keuring op basis van leeftijd

Functiegerichte brandweerkeuringen vinden plaats bij aanvang dienstverband en worden met regelmaat herhaald. Deze frequentie  hangt af van de leeftijd van de medewerker. Na een nulmeting bij indiensttreding, wordt iedere medewerker jonger dan veertig jaar eenmaal per vier jaar gekeurd. Mensen tussen veertig en vijftig jaar worden eens per twee jaar gekeurd en mensen boven de vijftig jaar komen ieder jaar aan bod. Zo heb je zelf zicht en regie over je eigen gezondheid en veiligheid. Zo kan iedereen gekeurd aan de slag.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Chauffeurs-keuring

Beroepschauffeurs worden voor de veiligheid van zichzelf en de medeweggebruikers (vanuit de CAO) verplicht periodiek gekeurd.

Bouw-
keuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

Keuring schadelijke stoffen 

Om de gezondheid van deze werknemers te waarborgen bieden we de specifieke keuring blootstelling aan schadelijke stoffen.