Chauffeurskeuring

Chauffeurs zijn continu alert om op de juiste manier te reageren op onverwachte situaties. Daarom worden ze voor de veiligheid van zichzelf en de medeweggebruikers (vanuit de CAO) verplicht periodiek gekeurd. 

Het doel van deze keuring is om te beoordelen of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. In deze functiegerichte keuring wordt onderzocht of de gezondheid, alertheid, reactievermogen en concentratievermogen van de chauffeurs het nog steeds mogelijk maakt om de functie goed uit te voeren. Dankzij de keuring kunnen gezondheidsproblemen of problemen in de werksituatie tijdig gesignaleerd en aangepakt worden.

Vervoer je voor jouw werk passagiers?

Dan is een periodieke keuring verplicht gesteld in de CAO Besloten Busvervoer. Als je vervoersmiddelen voor meer dan acht personen bestuurt, dan krijg je na de keuring een geneeskundige verklaring. Die is vijf jaar geldig. Daarna word je opnieuw gekeurd.

Vervoer je goederen?

Dan is een periodieke keuring eveneens verplicht gesteld in de CAO wegvervoer. In deze keuring word je medische geschiktheid voor de functie beoordeeld. Bij goedkeuring wordt een chauffeurspas uitgereikt.

Een periodieke keuring voor chauffeurs in het goederen- en personenvervoer kan ook gecombineerd worden met de rijbewijskeuring.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Brandweer-keuring

De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

Bouw-
keuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

Keuring schadelijke stoffen 

Om de gezondheid van deze werknemers te waarborgen bieden we de specifieke keuring blootstelling aan schadelijke stoffen.