Keuring veilig werken aan het spoor

Scherpte, snel schakelen en ad hoc reageren verhogen de veiligheid op en rond het spoor. Dit geldt voor machinisten en rangeerders en ook voor onderhoudspersoneel. Dit is het belang van hun eigen veiligheid en dat van de reizigers.

Met de functiegerichte keuring werken aan of op het spoor, onderzoekt de keuringsarts de fysieke en mentale gesteldheid van de werknemer. De arts beoordeelt onder andere het gezichtsvermogen, het gehoorvermogen. De psycholoog onderzoekt daarna de mogelijkheid tot zelfstandig werken, verantwoordelijkheid nemen, concentratievermogen en reactiesnelheid.

Gecertificeerde keuringsartsen

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) geeft de bevoegdheid om spoorwegmedewerkers met een veiligheidsfunctie medisch te keuren, alleen aan artsen die bekend zijn met de taken en veiligheidsrisico’s van deze medewerkers. Bij Arbo Unie werken meerdere door ILT gecertificeerde keuringsartsen. Zij stemmen de keuring af op de specifieke beroepseisen waarmee alle werknemers op of aan het spoor te maken hebben.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Brandweer-keuring

De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

Bouw-
keuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

Keuring schadelijke stoffen 

Om de gezondheid van deze werknemers te waarborgen bieden we de specifieke keuring blootstelling aan schadelijke stoffen.