Gemak

Gezonde en productieve werknemers zijn goed voor de organisatie. Werkgevers en hun medewerkers zetten zich daar samen voor in. Kies je voor Gemak, dan biedt Arbo Unie daarbij maximale ondersteuning.

In de eerste weken gebruiken we In.zicht, een unieke online kennistool die risico’s op langdurig verzuim snel opspoort. Dat kan leiden tot een versnelde oproep bij de bedrijfsarts of bijvoorbeeld ook tot het advies aan leidinggevende en medewerker om met elkaar in gesprek te gaan. Gaat het verzuim toch langer duren, dan neemt een multidisciplinair team onder leiding van onze bedrijfsarts het begeleidingsproces zo veel mogelijk van je over. Zodat leidinggevenden zich kunnen concentreren op de resultaten van hun team.

Waar kun je op rekenen?

  • Inzet van de unieke online kennistool In.zicht, die risico’s op langdurig verzuim direct in beeld brengt. Hierdoor kan de bedrijfsarts of leidinggevende snelle en adequate hulp bieden.
  • Onafhankelijke medische begeleiding bij langer verzuim, bedoeld om medewerkers zo snel mogelijk optimaal inzetbaar te maken.
  • Deskundig advies dat leidinggevende en medewerker houvast biedt om samen tot een plan van aanpak te komen om terug te keren naar werk. Arbo Unie houdt voortdurend de vinger aan de pols en coacht de medewerker om de gestelde doelen te halen.
  • Het verzuimproces is tot in de puntjes geregeld, voldoet aan alle wettelijke eisen en is gegarandeerd WVP-proof. Verschillende diensten om gedrag van medewerkers en leidinggevenden op het gebied van inzetbaarheid positief te beïnvloeden.
  • Vaste prijs op basis van het aantal medewerkers in de organisatie.

Dit hoort ook bij onze basisdienstverlening

Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun fysieke en mentale gezondheid en motivatie. Leidinggevenden kunnen inzetbaarheid verder stimuleren door zich betrokken op te stellen en hun medewerkers te stimuleren in (loopbaan)ontwikkeling. Hoe zorg je dat medewerkers en leidinggevenden die verantwoordelijkheid ook nemen? Arbo Unie biedt verschillende oplossingen die positief gedrag in de hand werken. Gewoon in de basisdienstverlening.

Organisatie Quickscan:

Waar sta je als het gaat om betrokkenheid van leidinggevenden en medewerkers bij werken aan inzetbaarheid? Met de Organisatie Quickscan brengen we dat jaarlijks voor je in kaart. Zo toetsen we of we de juiste begeleiding bieden per organisatieonderdeel en sturen we bij waar nodig.

Online Videochat:

Voorkomen is beter dan genezen. Via een live online verbinding krijgen alle medewerkers met een korte en praktische vraag toegang tot de bedrijfsarts. Deze dienst maakt het heel laagdrempelig om deskundig advies in te winnen en helpt daarmee uitval voorkomen.

Sociaal Medisch Overleg (SMO):

We vinden het belangrijk dat je structureel met het multidisciplinaire team van Arbo Unie kunt overleggen. Daarom zit dit overleg standaard in ons aanbod. Hiermee is snel inzichtelijk welke aanpak het meest doeltreffend is voor jouw organisatie, leidinggevenden en medewerkers.

Extra diensten naast de basis

Naast de basisdienstverlening bij Regie op inzetbaarheid bieden we een breed scala aan extra mogelijkheden die helpen bij een leven lang optimaal werken. Hiermee motiveer je mensen en dat draagt bij aan het succes van je organisatie. Zo werken teams met Polshoogte aan hun vitaliteit met fitheidsarmbandjes; verbeter je teamprestaties met het programma Goed Bezig en helpen Mentale Veerkracht trainingen aan leidinggevenden om werkstress te herkennen en uitval te voorkomen. Bekijk de mogelijkheden op arbounie.nl en vraag om een aanvullende offerte.

In.zicht in eerste verzuimweken

Als enige dienstverlener in Nederland zijn wij erin geslaagd het risico op langdurig verzuim in een vroeg stadium te voorspellen. Dat doet In.zicht, een unieke online kennistool. Op basis hiervan krijg je direct advies, variërend van een goed gesprek tussen medewerker en leidinggevende tot een vervroegde oproep bij de bedrijfsarts. Zo kun je als werkgever, leidinggevende én medewerker vaak snel optreden en erger voorkomen, zonder dat er meteen kosten worden gemaakt voor de bedrijfsarts.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Comfort

Als je wilt dat je leidinggevenden zo min mogelijk tijd aan verzuimbegeleiding en preventie kwijt zijn.

Samen

Als je zelf de regie wil voeren op inzetbaarheid en je leidinggevenden daar ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Zeker

Je houdt de regie op duurzame inzetbaarheid zo veel mogelijk in eigen hand.