PIMEX

Met PIMEX kunt u het effect van werkmethoden en werkplekomstandigheden op de blootstelling aan gevaarlijke stoffen, nano-deeltjes, fysieke inspanning, geluid, en klimaat meten en tegelijkertijd in één videoscherm laten zien. Een ideaal voorlichtingsinstrument en instructiemiddel. 

Het idee om met meetapparatuur, een videocamera en speciale software de arbeidsomstandigheden in beeld te brengen, werd al eind jaren tachtig in Zweden ontwikkeld. Het duurde tot 2004 voordat PIMEX ook in Nederland echt voet aan de grond kreeg. Met subsidie van de Nederlandse overheid adopteerden Arbo Unie en UMC St Radboud het systeem. De laatste jaren wordt het steeds populairder, onder andere omdat mensen zien wat de invloed is van hun eigen gedrag. Dat is een stuk overtuigender dan getallen of een papieren advies.

Verschillende brancheverenigingen hebben eigen PIMEX filmpjes laten ontwikkelen, maar ook steeds meer particuliere bedrijven tonen interesse. PIMEX wordt tot nu toe vooral als voorlichtings- en instructiemiddel gebruikt. Maar het is ook goed inzetbaar voor andere toepassingen. Bijvoorbeeld om te testen of bepaalde veiligheidsmaatregelen wel goed werken in de praktijk. Arbo Unie is de enige arbodienst in Nederland die het PIMEX-systeem in huis heeft. 

Voor enkele voorbeelden, selecteer een of meerdere van de onderstaande albums.

Zie ook onderstaande publicaties: 

Advies nodig?

Mail ons! 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Stuur een e-mail

Onze expert

Andre Winkes 420x420px

Andre 
Winkes 

Gecertificeerd arbeidshygiënist

06 5250 1519
andre.winkes@arbounie.nl

heeft als senior arbeidshygiënist een zeer ruime ervaring binnen verschillende branches. Hij staat bekend om zijn pragmatische aanpak. Hij richt zich met name op risico communicatie tools zoals de Arbo-toolkit. Daarnaast is hij betrokken bij projecten rondom Stoffenmanager en Pimex.

Petra Beurskens 420x420px

Petra 
Beurskens 

Senior arbeidshygiënist

06 5250 2331
petra.beurskens@arbounie.nl

is werkzaam als senior arbeidshygienist bij Arbo Unie en heeft een ruime ervaring opgebouwd in verschillende bedrijfstakken zoals de industrie en zorg. Heeft als projectleider van grote projecten ruime ervaring opgedaan en is gespecialiseerd in risico communicatie. Zij geldt hierbij als de specialist op het gebied van PIMEX.