Preventie in relatie tot leefstijl is een sleutelwoord in onze aanpak om medewerkers op een veilige, gezonde en productieve manier te laten werken. Vanuit de praktijk zien wij dat preventieve bedrijfsgezondheidszorg positieve effecten heeft. Niet alleen in het voorkomen van verzuim, maar ook in het versterken van de vitaliteit van werkenden.

Hoe kun je als werkgever er voor zorgen dat je medewerkers fit voor de job zijn? Mentaal én fysiek.

In onze podcastserie: "Fit voor de job" duiken we samen met onze experts in de verschillende gebieden binnen preventie in relatie tot leefstijl. Zo gaan we in op de onderwerpen: bewegen, voeding en ontspanning – alles in relatie tot werk.

In de huidige tijd vergt het thuiswerken of werken op locatie veel van medewerkers. Arbo Unie heeft een heel scala aan oplossingen om zowel de mentale als fysieke fitheid van medewerkers te bevorderen om samen met organisaties de optimale inzetbaarheid te vergroten.

Infographic: Het startpunt voor vitale medewerkers

 

infographic-pmo-200px

 

Luister naar onze podcasts serie over leefstijl 'Fit voor de job'

Voorkomen is beter dan genezen

Dat is iets waar de meeste mensen het wel over eens zullen zijn. Je kunt beter zorgen dat je geen burn-out krijgt, dan dat je ervan moet herstellen. Het is verstandiger om sowieso gezond te eten, en niet pas als je cholesterolproblemen krijgt.

Gast: Willem van Rhenen - Chief Health Officer Arbo Unie

Van zitten wordt niemand fit

Dat klinkt logisch, maar ondertussen wordt het bewegen ons - zeker in deze tijd - lastiger gemaakt. Op kantoor heb je nog het loopje naar de koffieautomaat, of ga je even bij een collega langs om iets te overleggen. Maar in het thuiskantoor is dat toch anders.

Gast: Fanneke van de Weijer (BeLife) - bedrijfsfysiotherapeut en vitaliteitscoach

Voeding voor de geest

Als je gezond eet, is dat niet alleen goed voor je lichaam. Het helpt je ook om - zoals we dat noemen - ‘mentaal fit’ te blijven. Maar juist als je veel aan je hoofd hebt, schiet gezond eten er snel bij in.

Gast: Angelique Slootweg - vitaliteitscoach

Even geen gepieker

Je kent het misschien wel: je ligt in bed en bent de uren aan het tellen die je nog kunt slapen tot de wekker gaat. Je ligt te piekeren over hoe lang je nog kunt slapen; en over die belangrijke vergadering morgen en over hoe het gaat met je kinderen op school. We zijn veel in ons hoofd bezig, eigenlijk de hele dag.

Gast: Jessie Beijer – GZ psycholoog

Deze leefstijl oplossingen kunnen ook interessant zijn

Online vitaliteit

Merk je dat gezond en fit blijven tijdens het thuiswerken een uitdaging is voor je medewerkers? Wij bieden je een online vitaliteitsprogramma op maat aan.

Mentaal sterk blijven

Je medewerkers en leidinggevenden mentaal en sociaal ondersteunen om goed inzetbaar te blijven? Wij geven gericht advies op maat en online trainingen voor meer grip op mentale veerkracht van je medewerkers.

Preventief medisch onderzoek

Onderzoek ook de mentale gezondheid van je werknemers en breng risico’s in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Meer over leefstijl en werken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media