Week-van-de-werkstress-2022-versie2-1440x420px

Voorkom werkstress

Met hulp van een bedrijfsmaatschappelijk werker

Bekijk de workshop

Wat is de invloed van de omgeving op werkstress?

We leven in uitdagende tijden waarin medewerkers door verschillende factoren steeds meer stress voelen. Zo hebben medewerkers bijvoorbeeld minder financiële middelen om te ontspannen, waardoor stress op de loer ligt. Daarnaast hebben de personeelstekorten en de bijbehorende werkdruk invloed op de mentale weerbaarheid van je medewerkers. Ook zijn er medewerkers die verder van kantoor verhuizen voor betere leefomstandigheden, maar daardoor meer stress voelen door het woon-werkverkeer. 

Maar wat kan je als werkgever of leidinggevende hier nou tegen doen? Wat voor invloed heeft de leefomgeving van medewerkers op werkstress? En hoe herken je deze signalen? 

Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers (BMW-ers) ondersteunen jou en je medewerkers hierbij. Met hun expertise geven zij medewerkers handvaten om zo stressbestendig mogelijk te worden. Daarnaast coachen ze jou als leidinggevende of HR-medewerker hoe je medewerkers zelf het beste hierin kan begeleiden. De kern is altijd: ga het gesprek aan en luister. 

Wil je ook dat jouw medewerkers lekker in hun vel blijven? Bekijk dan hieronder de opname van de workshop ‘Invloed omgeving op werkstress’. Tijdens deze workshop vertelt onze BMW-er Yvonne Ruiter hoe omgevingsfactoren invloed kunnen hebben op de mens, hoe dit kan leiden tot werkstress en hoe je als leidinggevende of HR-medewerker hier het beste mee om kan gaan.  

Bekijk de workshop

Hoe relaxed is jouw organisatie?

Herken en voorkom jij werkstress bij medewerkers?

Video Workshop Invloed omgeving op werkstress

Bekijk hier de opname van de online workshop: 'Invloed omgeving op werkstress'. Gepresenteerd door één van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers, Yvonne Ruiter. 
Video-workshop-invloed-omgeving-werkstress-1753x421px

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media