campagnebeeld-werkstress-website gloed

Werkstress effectief aanpakken

Inzicht in grondoorzaken werkstress met RI&E PSA

Offerte aanvragen

Breng grondoorzaken werkstress in beeld

Steeds vaker verzuimen medewerkers als gevolg van psychische klachten. Werkstress is nog steeds de nummer één als het gaat over verzuim. We zien dat nu al ruim een derde van de werkenden die uitvallen, te maken heeft met stress gerelateerde klachten. En dit aantal groeit! Dit is niet alleen vervelend voor medewerkers, maar brengt voor je organisatie ook hoge kosten met zich mee.

Veel organisaties zijn al zeer actief met het bestrijden van de symptomen van werkstress. Maar wil je als organisatie structureel en met blijvend resultaat werkstress verminderen op de werkvloer, dan is het belangrijk dat je de grondoorzaken in kaart brengt. Met een Risico Inventarisatie & Evaluatie op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting (RI&E PSA) krijg je inzicht in hoe werkstress ontstaat en waarom het blijft aanhouden. Dit is een mooi startpunt om werkstress tegen te gaan en de grondoorzaken van werkstress in kaart te brengen. Hierdoor kun je de juiste vervolgstappen zetten die werkstress en bijbehorend verzuim verminderen.

Inzicht krijgen in oorzaken werkstress

Weten wat de psychosociale arbeidsrisico’s in jouw organisatie zijn? Laat onze gecertificeerde arbeids- en organisatiedeskundigen een RI&E PSA uitvoeren.

webinar-werkstress-560

Webinar

Leg de wortels van werkstress in jouw organisatie bloot

Hoe achterhaal je de grondoorzaken van werkstress en waarom is dit belangrijk om stress gerelateerd verzuim te verminderen? Op donderdag 4 juli gaf Jan van den Hoogen, strategisch arbeids- en organisatieadviseur, hier een webinar over. Bekijk de opname terug en download de presentatie.

Bekijk opname Download presentatie

Aan de slag met werkstress 

StressCheck

Als je stress tijdig signaleert, is dat voor iedereen beter. Herken jij stress bij je medewerkers? En hoe kan je stress voorkomen?

Inzicht in stressfactoren én energiebronnen

In deze whitepaper lees je hoe je opnieuw naar energiebronnen kunt zoeken in het werk, wat de invloed van de thuissituatie is op werkstress, welke rol persoonlijke eigenschappen spelen en wat je als leidinggevende kunt doen om de energie te verhogen.

Structurele aanpak voor minder stress en meer werkplezier

In deze whitepaper vertellen experts van Arbo Unie wat werkstress is, hoe je dit herkent, wat je tegen werkstress kunt doen op korte termijn en hoe je dit met blijvend resultaat aanpakt. 

Verbinding als medicijn tegen werkstress 

Lunchtafelkaartjes: start het gesprek!

Met onze lunchtafelkaartjes start je makkelijk het gesprek. Leg de kaartjes neer in de kantine, bij het koffiezetapparaat of in een gezamenlijke ruimte. Het gaat niet om adviseren of oplossen, maar om verhalen te delen met elkaar.

Podcast: Hoe zorgt verbinding voor minder werkstress?

In deze podcast legt Jan van den Hoogen, strategisch arbeids- en organisatieadviseur, uit wat het belang is van verbinding en hoe dit bijdraagt aan het verminderen van werkstress.

Webinar: De kracht van (ver)binding om werkstress te voorkomen.

Willem van Rhenen, Chief Health Officer bij Arbo Unie en hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode, gaf een webinar over werkstress en (ver)binding. Daarin vertelde Willem onder andere hoe groot de impact van (ver)binding op werkstress is en hoe je als organisatie kunt sturen op een goede (ver)binding en werkbeleving.

 Overige workshops 

2022: Invloed omgeving op werkstress door Yvonne Ruiter (bedrijfsmaatschappelijk werker).

Bekijk workshop Download presentatie

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media