arbounienlwerkgeverthemamentaleveerkracht 1440x420 2

Investeren in mentale veerkracht loont

Mentale Veerkracht

Werkstress is beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Waar het om gaat is dat werknemers over voldoende mentaal kapitaal blijven beschikken, zowel in de werk- als privéomgeving, als de mentale belasting toeneemt of aanhoudt. Alleen dan kunnen we op een gezonde manier omgaan met langdurige drukte of piekbelasting. 

Mentaal kapitaal is te beïnvloeden door bijvoorbeeld te zorgen voor voldoende energiebronnen. Dit zijn zaken die ons energie geven. Zij vormen de buffer tegen energienemers. De winst is aanzienlijk: hoe groter de mentale veerkracht, hoe gemakkelijker werknemers om kunnen gaan met druk en veranderingen. Dit voorkomt uitval en het verhoogt vooral de energie, het werkvermogen en de prestaties.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Herken signalen tijdig

Herken je tijdig signalen van werkstress bij je medewerkers? Onze Quickscan Mentale Veerkracht  helpt je de echte oorzaken te achterhalen en biedt je houvast voor een effectieve aanpak. Deze korte en krachtige analyse levert direct een concreet advies op, waarmee je kunt sturen op het beoogde resultaat.

Ga naar de Quickscan Mentale veerkracht

Serge van Amstel 650x400px

Serge van Amstel

GZ-psycholoog 

Mentale veerkracht is de belangrijkste remedie tegen werkstress. Maar hoe versterk je de mentale veerkracht, zowel bij jezelf als bij je werknemers? 

Lees deze tips om je mentale veerkracht te trainen.

5 Tips voor versterking

Aanpak mentale veerkracht

Verzuim-management

Hoe kun je je werknemers helpen om mentaal weerbaarder te worden? Stimuleer zelfredzaamheid bij re-integratie.
 

Gezondheids-management

Hoe laat jij je werknemers op tijd inzien hoe zij grip op hun leven en werk houden? Voorkom uitval bij je werknemers
 

Prestatie-management

Hoe verbeter je je (team)prestaties en houd je plezier in je werk? Houd een goede balans in je leven. 
mentale veerkracht gras
wienerberger logo
Werkstress uit de taboesfeer bij Wienerberger

“De coördinerende bedrijfsarts adviseerde ons te starten met trainingen mentale veerkracht voor leidinggevenden. De trainingen kregen hoge scores. Ze zijn zich beter bewust geworden van hun rol in het voorkomen van psychisch verzuim.” 

Lees meer