1. RIE Risico inventarisatie en evaluatie

Risico-inventarisatie & -evaluatie

  • Gezondheids- en veiligheidsrisico’s snel in kaart
  • Startpunt om risico’s terug te dringen
  • Volop kennis van de branche 

Je wilt dat je werknemers veilig kunnen werken. Met het uitvoeren van de RI&E kies je voor een systematische aanpak en werk je actief aan goede arbeidsomstandigheden. Elke branche of organisatie heeft zijn eigen specifieke risico’s. Daar passen we de omvang en de inhoud van de RI&E goed op aan.

De RI&E bestaat uit een onderzoek naar de mogelijke risico’s en uit een plan van aanpak voor het oplossen van de belangrijkste risico’s en knelpunten. Hiermee implementeer je als werkgever snel een goed en zorgvuldig arbeidsomstandighedenbeleid. Arbo Unie beschikt over gecertificeerde deskundigen die de RI&E kunnen uitvoeren, begeleiden of toetsen. 

De professionals van Arbo Unie weten alles over jouw branche. Dat zorgt ervoor dat er snel een plan ligt en dat de managers gemotiveerd zijn om de maatregelen door te voeren. 

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Weet welke maatregelen prioriteit hebben en het meeste effect sorteren.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

RI&E

De volledige risico inventarisatie en –evaluatie geeft je inzicht in de veiligheids-, gezondheids- en welzijnsrisico's op het werk. De RI&E voeren we in nauwe samenwerking met de preventie medewerker uit en geeft je houvast voor het arbeidsomstandighedenbeleid. Je beschikt over een voorstel voor een plan van aanpak, dat je zelf kunt aanvullen. Hiermee kun je de verbeterpunten uit de RI&E gericht gaan aanpakken. 

R&IE Update

Heb je eerder een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie uitgevoerd, dan helpen we je met deze update om de RI&E weer actueel en compleet te maken zodat je aan de wettelijke eisen voldoet. We kunnen dit zelfstandig doen of samen met de betrokkenen in je organisatie. De RI&E update kan je ook laten uitvoeren als er wijzigingen zijn in wetgeving, werkzaamheden, taken of andere nieuwe situaties waarbij nieuwe risico’s beoordeeld moeten worden.

RI&E toets

Een uitgevoerde Risico-Inventarisatie en -Evaluatie moet in vrijwel alle gevallen getoetst worden door een kerndeskundige. Bij de RI&E-toets beoordelen we deze op volledigheid, betrouwbaarheid en actualiteit, en je krijgt adviezen over prioriteiten en maatregelen. Daarnaast geven we advies over de risico's die je mee neemt in het preventief medisch onderzoek (PMO/PAGO).

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Veiligheids-risico's

In diverse beroepen loop je het risico op een verhoogde blootstelling aan straling, geluid, chemische stoffen of biologische organismen. Maak gebruik van onze expertise.

PMO

Onderzoek de gezondheid van je werknemers en breng risico's in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Keuringen

Je houdt zicht op de arbeidsrisico's en kunt de inzetbaarheid van je mensen optimaliseren.