1. Werkgever
  2. Veiligheid
  3. Keuringen
  4. Functiegerichte keuring

Functiegerichte keuring

Een aantal beroepen vraagt extra veel van je werknemers. Fysiek, mentaal, of allebei. Het zijn beroepen met een grote verantwoordelijkheid, want vaak gaat het niet alleen om de eigen veiligheid, maar ook om die van de omgeving. 

Voor een brandweerman, kraanmachinist en duiker zijn een goede conditie en mentale weerbaarheid vereisten om goed te kunnen functioneren. Bij een duiker gaat het daarnaast bijvoorbeeld ook om het zenuwstelsel, het KNO-gebied en het musculoskeletaal systeem. 

Om welke functie het ook gaat: we hebben de juiste deskundigheid en bevoegdheden in huis om iedere functiegerichte keuring voor je uit te voeren. Dat kan doorgaans ook op locatie. 

We verzorgen al ruim 25 jaar alle verplichte beroepskeuringen.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via onze website.

Welke functiegerichte keuring wordt het?

Brandweerkeuring

De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

Chauffeurskeuring

Beroepschauffeurs worden voor de veiligheid van zichzelf en de medeweggebruikers (vanuit de CAO) verplicht periodiek gekeurd.

Bouwkeuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

Scheepvaart, duikers en offshore keuring

Om veilig en gezond in of op het water te werken is het voor iedereen verplicht een medische keuring te ondergaan.

Keuring radioactieve straling

Bij het werken met radioactieve straling is extra alertheid geboden. Bied deze werknemers een keuring radioactieve straling aan.

Keuring schadelijke stoffen

Om de gezondheid van deze werknemers te waarborgen bieden we de specifieke keuring blootstelling aan schadelijke stoffen.

Keuring veilig werken aan het spoor

Scherpte, snel schakelen en ad hoc reageren verhogen de veiligheid. Dit geldt voor machinisten en rangeerders, maar ook voor onderhoudspersoneel.

Aanstellingskeuring

Een aanstellingskeuring is een medisch onderzoek gericht op de eisen die aan een functie worden gesteld. Volgens wettelijke bepalingen mag je in een aantal gevallen een aanstellingsonderzoek laten uitvoeren. 

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Gezondheids-check

Een health check geeft je werknemer inzicht in de leefstijl, gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s.

RI&E

Veilig werken begint bij het (h)erkennen en beperken van de risico’s binnen je organisatie.
Met de RI&E zorg je voor een systematische aanpak.

Preventief medisch onderzoek

Onderzoek de gezondheid van je werknemers en breng risico’s in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.