arbounienlwerkgeververzuim 1440x420

Verzuim preventief voorkomen en terugdringen

Doe de verzuimcheck

  1. Werkgever
  2. Verzuim

Partner voor grip op verzuim

  • Een bewezen verzuimaanpak op maat op basis van de behoeften van jouw organisatie
  • Landelijke operende gezondheidteams
  • Preventief advies en interventies
  • Ondersteuning van leidinggevenden via casemanagement , een verzuimsysteem, training en of coaching
  • Doorlopend inzicht in verzuim en effectiviteit
Verzuim kost niet alleen geld, maar kan ook voor druk bij overgebleven collega’s zorgen, omdat de bedrijfsvoering doorgaat. Daarom is het belangrijk dat verzuimende medewerkers direct de hulp krijgen die ze nodig hebben, zodat ze op een verantwoorde manier kunnen re-integreren. Krijg met onze bewezen verzuimaanpak eigen regie in de eerste weken van het verzuim en de nodige ondersteuning.

Ondersteuning leidinggevenden

Als je meer grip op verzuim hebt, dan leef je ook beter de wettelijke termijnen binnen de Wet Verbetering Poortwachter na. Deze verantwoordelijkheid ligt bij zowel interne (case)managers als leidinggevenden. Hebben jouw leidinggevenden meer kennis of ondersteuning nodig? Dan hebben wij een tal aan e-learnings, fysieke trainingen, een verzuimsysteem of casemanagement aanpak  beschikbaar.

Preventie en vitaliteit

Maar grip op verzuim betekent niet dat je alleen oog hebt voor re-integratie, maar ook voor het voorkomen van verzuim en het vitaal houden van je medewerkers. Je kunt preventieve diensten als een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) en een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) inzetten. Vitale medewerkers kunnen zichzelf versterken door een goede balans tussen energie en gezondheid. Hierdoor verdwijnt potentieel verzuim nog meer naar de achtergrond. Belangrijk is dat je inzicht hebt in de ontwikkelingen binnen het verzuim en het effect van de preventieve acties.

Verzuimcheck

Krijg inzicht in de mate van jullie verzuim ten opzichte van andere organisaties binnen jullie sector. Ontvang aanvullend een verzuimaanpak op maat.

Doe de check

NS-klantstatement-560px

Kim van Roon

Contractmanager bij NS

Nu al sneller opgeroepen

Bij ons zie ik nu al dat mensen eerder opgeroepen worden voor het spreekuur van de bedrijfsarts en sneller en gerichter worden geholpen.

Lees hier verder over onze samenwerking met NS

Grip op verzuim per sector