arbounienlwerkgeververzuim 1440x420

Sterker terug naar werk

  1. Verzuim | Herstelpaden

Zorgen voor duurzaam herstel van een verzuimende medewerker door sterker terug te keren naar werk. Daar draait het om in de nieuwe re-integratiebegeleiding van Arbo Unie. Bij dreigend langdurig verzuim doen we dat, als enige aanbieder in Nederland, aan de hand van een unieke online analyse tool. Al vanaf de eerste week zorgen we direct voor een aanpak op maat per medewerker.

Herstelpaden

In een herstelpad hanteren we per uitval oorzaak een unieke methodiek. Dat betekent dat de medewerker de juiste zorg krijgt op het juiste moment. In alle andere gevallen, waarbij geen sprake is van dreigend langdurig verzuim, monitoren we het verloop van het verzuim en zijn medewerker en is de leidinggevende zelf aan zet. Aan de hand van het specifieke pad naar herstel, stelt de bedrijfsarts een multidisciplinair team samen, zodat alle kerndeskundigheid aanwezig is voor een persoonlijke en effectieve en resultaat gerichte aanpak.  Zo komt je medewerker sterker terug naar werk.

Re-integratie-aanpak-model-herstelpaden

Multidisciplinair gezondheidsteam

Begeleiding verloopt beter met een vast team van professionals. Dit team kent jouw organisatie, de leidinggevende en de werk- en sociale omgeving van de medewerker. Zo kunnen zij zich goed verplaatsen in de situatie. Daarmee is een aanpak gericht op de medewerker eenvoudiger en sneller te realiseren. En heb je meer grip op de situatie.

Alle expertise die nodig is, heeft Arbo Unie zelf in huis. Samen met de bedrijfsarts werken professionals in een multidisciplinair team samen aan het herstel van de medewerker. Korte lijnen maken dat de re-integratie sneller en duurzamer verloopt. Hier lees je hoe onze multidisciplinaire teams samenwerken.

Duurzame Inzetbaarheid

Omdat we er op tijd bij zijn en zorgen voor een aanpak op maat, keren uitgevallen medewerkers duurzaam terug naar werk. Ook voelen zij zich goed en snel geholpen. Toch blijft het voorkomen van uitval ons belangrijkste doel. Door te weten wat er speelt in de organisatie en met data-analyse en onderzoeken, zoals de Risico-inventarisatie en -evaluatie en het Preventief Medisch Onderzoek, vast te stellen waar risico’s ontstaan. Op deze manier zorgen we er samen voor dat mensen optimaal kunnen werken, op een veilige, gezonde en productieve manier.

Direct een prijs opvragen?

Breng langdurig verzuim terug met een tijdige signalering.

NS-klantstatement-560px

Kim van Roon

Contractmanager bij NS

Nu al sneller opgeroepen

Bij ons zie ik nu al dat mensen eerder opgeroepen worden voor het spreekuur van de bedrijfsarts en sneller en gerichter worden geholpen.

Lees hier verder over onze samenwerking met NS

Bekijk onze verzuim oplossingen

Wil je meer weten over onze unieke re-integratieaanpak? Wil je er ook mee aan de slag?

We vertellen je er graag meer over.

Afspraak maken

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Analysetool In.zicht

Academisch getoetste vroegsignalering om langdurige uitval van medewerkers te voorkomen.

Regie op inzetbaarheid

Meer grip, sneller herstel en weer sterker terug naar werk. Unieke re-integratie aanpak met effectief resultaat.

Arbo Unie herstelpaden

Een unieke methodiek per uitval oorzaak. Voor elke medewerker de juiste zorg op het juiste moment.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

 

Volg ons op social media