1. wat houdt een rijbewijskeuring in

Wat houdt een rijbewijskeuring in?

  • Eigen verklaring CBR
  • Medisch keuring
  • Legitimatie

Wil je het rijbewijs C(E) en D(E) aanvragen of verlengen? Of ben je ouder dan 70 jaar en wil je het rijbewijs verlengen? Dan is een medische keuring verplicht om de eigen veiligheid en dat van de omgeving te waarborgen. Ook voor het aanvragen of verlengen van een taxipas heb je deze medische keuring nodig, net als voor chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer.

Arbo Unie helpt graag bij de medische keuring. Onze geregistreerde artsen hebben jarenlange ervaring in het afnemen van medische keuringen. Je kunt je op veel locaties in Nederland laten keuren. Er is dus altijd een keuringslocatie bij jou in de buurt. 
En een afspraak plan je snel en gemakkelijk via het online portaal Mijnafspraken. Is de optie van jouw keuze niet beschikbaar? Bel dan gerust met één van onze medewerkers. Dan zoeken we direct een geschikt alternatief. In Mijnafspraken kun je gemakkelijk via Ideal de keuring betalen.

 

Direct inplannen

Meer dan 60 chauffeurs vragen dagelijks hun keuring bij ons aan

Wat houdt de rijbewijskeuring in?

We stellen tijdens de keuring voor je vast of er aandoeningen zijn die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar brengen. Dit doen we aan de hand van de vragenlijst van het CBR, een lichamelijk onderzoek, beoordeling van het gezichtsvermogen en een urineonderzoek. De bevindingen worden vastgelegd op de Eigen Verklaring voor het CBR. Deze krijg je ingevuld en ondertekend door de arts mee terug. Je moet dit formulier binnen twee weken naar het CBR sturen in de bijgevoegde envelop. Je krijgt daarna van het CBR een verklaring medische geschiktheid.

 

Wat neem je mee naar de keuring? 

  • De ingevulde Eigen Verklaring CBR (verkrijgbaar op het gemeentehuis of te downloaden via de site van het CBR);
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs);
  • We vragen je om urine te produceren tijdens de medische keuring. Je krijgt daarvoor van ons een urinepotje. Meegebrachte urine accepteren we helaas niet.

Indien van toepassing:

  • Je (lees)bril of contactlenzen;
  • Neem in geval van contactlenzen een bewaardoosje en vloeistof mee (i.v.m. een ogentest zonder lenzen) en het formulier van de opticien/oogarts waaruit de correctie in dioptrie per oog blijkt;
  • Een overzicht van de medicijnen die je gebruikt.

 
Meteen een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken