1. Werkgever
  2. ECTS
  3. Biologische Agentia
  4. Calamiteiten infectieziekten

Calamiteiten infectieziekten

Infectieziekten zijn onvoorspelbaar. Soms is er sprake van nieuwe infectieziekten, die voorheen nooit voorkwamen, andere infectieziekten steken opnieuw de kop op of blijven continu aanwezig in de bevolking. Infectieziekten zijn vaak besmettelijk, waardoor een patiënt op zijn beurt de oorzaak kan zijn van ziekte bij andere personen. Infectieziekten waren de afgelopen jaren in ons land verschillende keren in het nieuws. Denk aan de mexicaanse griep, Q-koorts of SARS. 

Bij een uitbraak van een infectieziekte treft de overheid maatregelen om de risico’s op besmetting bij de algemene bevolking te beperken. Het Centrum voor infectieziektenbestrijding van het RIVM heeft hierbij een coördinerende rol. De activiteiten van het ECTS zijn aanvullend op deze overheidstaken en richten zich specifiek op de gevolgen voor bedrijven. 

Expertise 

Vanuit het ECTS richten wij ons, bij uitbraken van infectieziekten, specifiek op de arbo-aspecten. Onze advisering is gericht op bedrijven, waar medewerkers een (verhoogd) risico lopen, brancheorganisaties en de overheid. Voorbeelden van adviestrajecten in de afgelopen jaren zijn: 

 

Advies nodig?

Mail ons! 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Stuur een e-mail