Training leidinggevenden

  • Herken werkstress
  • Leidinggevenden spelen belangrijke rol
  • Optimaal blijven presteren

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Wie stress op het werk tijdig herkent, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

Herken je tijdig de signalen van werkstress bij je werknemers? Leidinggevenden spelen daarbij een belangrijke rol. Zij weten als geen ander wat er speelt in hun team en kunnen tijdig het gesprek hierover aangaan. De dialoog tussen leiding en medewerker hierover op gang brengen is de kern van onze training voor leidinggevenden.  

Tijdens de praktische training Sturen op Mentale Veerkracht leren leidinggevenden hoe ze kunnen sturen op een gezonde mentale veerkracht bij hun werknemers. Met als doel om de eigen teamleden te faciliteren om zelf actief aan de slag te gaan met het voorkomen van te veel werkstress.

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Mentale Veerkracht: de beste remedie tegen stress

Succesvol sturen op mentale veerkracht betekent aandacht hebben voor de waarde van werken en prestaties. Zowel vanuit de werknemer als vanuit de leidinggevende. De dialoog tussen leiding en werknemer is de kern van de aanpak. Tijdens de praktische training Sturen op Mentale Veerkracht leren professionals van Arbo Unie je om ‘veeleisend’ te helpen. Met als doel om je werknemers te ondersteunen om zelf actief te werken met hun mentale veerkracht. 

In een dagdeel gaan we aan de slag met twee onderwerpen: Wat is mentale veerkracht, en wat betekent dat voor jezelf? Hoe stuur je op een gezonde mentale veerkracht bij je werknemers? Tijdens vervolgsessies bespreken we actuele cases, waarbij praktisch handelen en de juiste aansluiting vinden bij je team centraal staan. Zowel individuele coaching als teamontwikkeling kunnen hier onderdeel van zijn.

Het programma bestaat uit een training van 1 dagdeel en intervisiebijeenkomsten (2 uur) naar behoefte.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Vijf veel voorkomende veroorzakers van werkstress

  • Een combinatie van hoge taakeisen en weinig regelmogelijkheden
  • Emotioneel (te) zwaar werk
  • Te moeilijk werk
  • Problemen met de leiding of werkgever
  • Problemen met collega’s of klanten
 

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Quickscan Mentale veerkracht

Vergroot je inzicht in hoe je de veerkracht van werknemers positief kunt beïnvloeden en wat deze aanpak je organisatie oplevert

Preventief medisch onderzoek

Onderzoek de gezondheid van je werknemers en breng risico’s in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Steun
bij
problemen

Werknemers die kampen met schulden of te maken hebben met pesten of discriminatie hebben gemiddeld meer stress, zijn minder productief en melden zich vaker ziek. Help hen om problemen te beperken.