1. Ammar El Zarow arbeids en organisatieadviseur

Ontmoet Ammar: Arbeid- en organisatieadviseur

Ammar El Zarow werkt al bijna zeven jaar bij Arbo Unie. Hij is ooit als administratief medewerker begonnen en werkt nu drieënhalfjaar als arbeid- en organisatieadviseur. Ammar: “Ik krijg de vrijheid om zelf aan te geven waar ik me graag mee bezig houd. Ook bepaal ik zelf hoe ik tot een goed advies kom. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen kracht en achtergrond.”

Werkenbij-A-ElZarow-AO-700x300px

Driehoek van mens, werk en organisatie

“Als arbeid- en organisatieadviseur (A&O) bevind je je binnen de driehoek van mens, werk en organisatie. Ik houd me met veel verschillende dingen bezig. Zo geef ik trainingen aan medewerkers en leidinggevenden op het gebied van verzuim en mentale veerkracht en houd ik mij bezig met (verzuim)analyses, PMO/PAGO en adviezen richting klanten als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Ik begeleid ook verandertrajecten bij klanten. Dit gaat dan voornamelijk over gedragsverandering op het gebied van inzetbaarheid. Ook zijn wij eigenaar van de ‘zachte kant’ van de risico-inventarisatie & -evaluatie, dit zijn zaken omtrent psychosociale arbeidsbelasting zoals werkdruk, ongewenste omgangsvormen en werktijden.

Als A&O adviseur bij Arbo Unie kun je verschillende petten opzetten. Ik krijg namelijk zelf de vrijheid om aan te geven waar ik me in wil specialiseren. Bovendien kies je bij Arbo Unie zelf hoe je tot een goed advies komt en hoe je een opdracht aanpakt. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen kracht en achtergrond. Ik heb zelf psychologie gestudeerd, maar andere A&O collega’s hebben een achtergrond in sociologie of gezondheidswetenschappen.”

Als A&O adviseur werk ik veel zelfstandig bij klanten, maar ik zoek ook geregeld de samenwerking op met mijn multidisciplinaire team en mijn A&O collega’s. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor gezelligheid.

Verder ontwikkelen

“Ik doe wat ik doe omdat ik mensen graag verder help. Eén op één impact is gaaf, maar mijn impact bij een goed advies aan een hele organisatie is groter. Die impact op het welzijn van een hele populatie, dat trekt me aan.

Ik heb een hele weg afgelegd binnen de organisatie. Zo ben ik begonnen als administratief medewerker en uiteindelijk het vak van A&O adviseur ingerold. Ik heb gemerkt dat als je je ambitieus opstelt, Arbo Unie je echt verder helpt om te blijven groeien. Er is veel mogelijk en dit is ook waarom ik hier graag werk. De kennis en expertise is zo groot en divers. Het is echt de ideale plek om je verder te ontwikkelen. Zelf begin ik binnenkort ook met mijn opleiding tot A&O deskundige.”

Verbinding opzoeken met collega’s

“Ik werk veel zelfstandig bij klanten, maar ik zoek ook geregeld de samenwerking op met mijn multidisciplinaire team. Hier haal ik echt de gezelligheid uit. Ook bellen we, sinds coronatijd, elke twee weken met alle A&O adviseurs. Op deze manier zoeken we de verbinding met elkaar op. Ik vind het mooi dat iedereen een eigen plek heeft binnen de groep. We weten van elkaar wie we waarvoor kunnen benaderen. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd tijd voor gezelligheid.”

Na het werk

“Ik doe heel veel aan fitness, hierdoor voel ik me fit. Ik ben dagelijks in de sportschool te vinden, dus het voelt een beetje als mijn tweede thuis. Ik word juist moe en minder productief als ik niet sport.”

Lekker-in-je-vel motto

“Mijn lekker-in-je-vel motto is hoe ik me voortbeweeg: ‘Every finishline is the beginning of a new race’. Zodra ik de finish heb bereikt, ga ik weer op zoek naar de nieuwe uitdaging.”

Deel deze pagina

Kom ook werken bij Arbo Unie

Bekijk onze vacatures

Wil jij ook graag als arbeid en organisatieadviseur werken bij Arbo Unie? Reageer dan snel op één van onze vacatures.