1. Duurzame re-integratie bij psychische problemen sijpelt door in richtlijn NVAB

Duurzame re-integratie bij psychische problemen sijpelt door in nieuwe richtlijn NVAB


De beroepsvereniging voor bedrijfsartsen NVAB heeft de richtlijn voor psychische problemen aangepast. Nieuwe wetenschappelijke inzichten maken dat de richtlijn uit 2007 toe is aan een update. Het was al bekend onder bedrijfsartsen dat meer eigen regie en voldoening uit het werk, mensen zou helpen om uit een burn-out te klimmen. Nu is dit ook wetenschappelijk onderbouwd.

arbo unie nieuwsbericht richtlijn nvab
Het lijkt vanzelfsprekend. Regie hebben over je werk en een gevoel van zingeving staat gelijk aan meer plezier in je werk. De cijfers wijzen echter uit dat veel mensen deze open deur nog niet hebben gevonden. Volgens onderzoeksinstituut TNO ervaart maar 38 procent van de werkende Nederlanders een gevoel van eigen regie in zijn of haar werk. Vooral in de zorg, horeca en onderwijs zou er weinig ruimte zijn voor eigen inbreng. Het gebrek aan controle kan leiden tot frustratie, frustratie leidt tot stress en zo vallen de dominosteentjes achter elkaar om.

Het is een goede zaak dat nieuwe bevindingen over burn-out, overspannenheid en andere psychische problemen leiden tot een aanpassing van de officiële richtlijn. Gelukkig heeft Arbo Unie al voorgesorteerd op deze bevindingen. Willem van Rhenen, Raad van Bestuur-lid bij Arbo Unie, gaf daar enige tijd geleden al een veelbesproken interview over in NRC Handelsblad. Waarin hij stelde dat ‘structureel op zijn’ helemaal niet bij het leven hoort. “We werken niet teveel, we laden te weinig op.” Vanuit de visie van Arbo Unie bestaan de energiebronnen die hier een rol bij spelen uit de basisbehoeften zoals competenties, autonomie en verbinding met anderen. Om optimaal te kunnen werken en functioneren zijn deze drie menselijke behoeften essentieel.

Vanuit deze visie hebben wij een nieuwe duurzame re-integratie aanpak ontwikkeld, waarbij onze online vragenlijst In.Zicht in 85% van de gevallen langdurig (psychisch) verzuim correct kan voorspellen. Signaleren we langdurig psychisch verzuim, dan gaan we snel aan de slag direct in de tweede week van het verzuim. De medewerker volgt daarna het unieke op maat gemaakte herstelpad Psychische problemen en wordt zo geholpen op weg naar herstel door de regie terug te pakken op hun eigen inzetbaarheid.

Deel deze pagina

Terug naar overzicht