1. Ontmoet Hans: IT Business Consultant

Ontmoet Hans: IT Business Consultant

Hans Akershoek werkt al sinds 2019 bij Arbo Unie. Hij is ooit begonnen als elektricien in de bouw, is daarna aan de slag gegaan als ondersteunend gemeentewerker en heeft ook bij een theeleverancier in Rotterdam gewerkt. Hans: ‘’Wat ik mooi vind aan Arbo Unie is dat wij mensen helpen om én te gaan werken én te zorgen dat ze niet gaan verzuimen’’.

Blog - Hans Akershoek

Dynamische werkomgeving en denken in oplossingen

Als teamleider en business consultant draai ik mee in een dynamische werkomgeving waar ik constant bezig ben met het vertalen van de behoeften van onze klanten naar oplossingen binnen het IT-domein. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies en zijn altijd in gesprek. Iedere business consultant focust zich op een bepaald aandachtstuk. Samen met mijn team van vier collega’s werken we aan het consulteren van onze klanten, het uitvoeren van projectmanagement en het implementeren van opdrachten op het gebied van IT.

Als business consultant zit mijn werkdag vol met overleggen, brainstormsessies en het verzinnen van het oplossen voor uiteenlopende vraagstukken.

Mijn werkdagen beginnen meestal vroeg en zijn gevuld met verschillende onderwerpen en overleggen. Van vergaderingen op het hoofdkantoor tot seminars en gesprekken met leveranciers, ik kom overal en praat met allerlei mensen met verschillende functies. Hierdoor krijg ik inzichten in verschillende perspectieven en kan ik een totaalbeeld vormen van een situatie. Het leuke aan dit werk is dat ik veel vrijheid heb om mijn werkzaamheden in te vullen. Je bent niet met één ding bezig, maar met heel veel dingen tegelijk.

Ruimte voor samenwerking en feedback

Bij Arbo Unie heerst er een prettige werksfeer en een open cultuur waarin iedereen de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor feedback en samenwerking, wat ik als zeer prettig ervaar. Het is een platte organisatie waar je de mogelijkheden hebt om te blijven ontwikkelen. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar collega’s staan open om samen te werken en een positieve werkomgeving te creëren.

mij drijft in dit werk is de mogelijkheid om een positieve omgeving te creëren voor zowel mijn collega’s als klanten. Ik vind het fantastisch om mensen te helpen bij hun werk en ervoor te zorgen dat ze zich goed voelen en niet uitvallen door ziekteverzuim. Het is een mooie taak om hieraan bij te dragen en te werken aan een verbeterde dienstverlening. Mijn ambitie is om de digitale transformatie waar we middenin zitten naar een goed resultaat te leiden. Dit zal ons helpen om nog betere diensten te leveren en ziekteverzuim te verminderen. Ik geloof dat we door de juiste systemen en processen in te zetten met elkaar kunnen groeien en efficiënter kunnen werken.

Lekker-in-je-vel op het werk

Als je mij vraagt wanneer ik lekker in mijn vel zit op het werk dan verschilt dat een beetje per dag. Als ik een bijdrage kan leveren dat gewaardeerd wordt dan zit ik lekker in mijn vel. Lekker in je vel is voor mij een totaalgevoel en hoe je je kunt bewegen binnen de organisatie. Als ik niet lekker in mijn vel zou zitten dan zou ik hier ook niet meer werken.

Als business consultant heb ik een veelzijdige functie waarin ik de mogelijkheid heb om mijn kennis en ervaring in te zetten voor het helpen van mensen en organisaties. Mijn werk geeft mij voldoening en ik voel me gewaardeerd in een organisatie die de mens en ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Ik kijk elke dag uit naar de uitdagingen en mogelijkheden die deze functie met zich meebrengt!

Deel deze pagina

Kom ook werken bij Arbo Unie

Bekijk onze vacatures

Wil jij ook graag als arbeid en organisatieadviseur werken bij Arbo Unie? Reageer dan snel op één van onze vacatures.