1. Het nieuwe coronavirus

Het nieuwe coronavirus

De uitbraak van het nieuwe coronavirus zorgt voor onrust. Er bereiken ons steeds meer vragen over het coronavirus in China en wat dit betekent voor bedrijven en hun medewerkers.

coronavirus-700x300px

Inmiddels loopt het aantal besmettingen in Europa op. De kans is reëel dat het virus binnenkort ook Nederland gaat bereiken. 

Op dit moment is het niet nodig voor bedrijven in Nederland om maatregelen te nemen. Zo zijn er vooralsnog geen aanvullende maatregelen voor (zaken)reizigers naar China. In het algemeen geldt het advies voor reizigers om markten met levende dieren te vermijden en om algemene hygiënemaatregelen te nemen. De provincie Hubei is afgesloten en niet bereikbaar. Reisadviezen voor China zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies.

Verder is het belangrijk om mensen die de afgelopen 2 weken in de Chinese provincie Hubei (of de stad Wuhan) zijn geweest in de gaten te houden. Krijgen zij koorts en  luchtwegklachten, dan moeten zij zo snel mogelijk contact opnemen met de huisarts. De huisarts overlegt met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst of het nodig is om onderzoek naar het nieuwe coronavirus te laten plaatsvinden.

Het is natuurlijk altijd raadzaam om in tijden van (griep)virussen extra aandacht te geven aan hygiëne.

Wij houden de officiële berichtgeving goed in de gaten. Mocht je met vragen zitten bijvoorbeeld ten aanzien van nadere adviezen en de voorlichting aan medewerkers, dan kun je altijd contact opnemen met onze professionals.

Deel deze pagina

Terug naar overzicht