1. Kwart Nederlanders haalt te weinig voldoening uit zijn werk

Kwart Nederlanders haalt te weinig voldoening uit zijn werk

Maar liefst 27 procent van de Nederlanders haalt te weinig voldoening uit zijn of haar werk. Dit blijkt uit een onderzoek van Vertellis onder 1.035 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Vier op de tien ondervraagden zou op werk graag meer tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling zoals mindfulness of stressreductietraining.

kwart-nederlanders-haalt-te-weinig-voldoening-uit-zijn-werk-700x300px

Vrouwen ervaren weinig voldoening over het algemeen vaker dan mannen, namelijk 29 procent tegenover 25 procent. Dat vrouwelijke millennials het vaakst te weinig voldoening halen uit hun werk zou kunnen komen omdat zij zich over het algemeen bewust zijn van hun persoonlijke waarden, en het belangrijk vinden dat de waarden van de organisatie of het bedrijf waar ze voor werken overeenkomen met hun eigen waarden. 

37 procent van de Nederlanders zou graag meer tijd besteden aan stressreductie-trainingen op het werk. Vooral werkenden onder de dertig jaar geven aan hiervoor open te staan. Het is algemeen bekend dat het voor millennials op de werkvloer heel belangrijk is dat ze het gevoel hebben dat ze zich (persoonlijk) ontwikkelen.

Vier op de tien Nederlanders met een baan staan naar eigen zeggen te weinig stil bij prestaties die ze hebben bereikt op het werk. Het verschil tussen mannen en vrouwen is klein. Toch nemen vrouwelijke millennials ook hier een speciale plek in; maar liefst 61 procent van hen geeft aan te weinig stil te staan bij werkprestaties. Niet stilstaan bij werkprestaties kan leiden tot onzekerheid over de werkuitvoering en minder werkplezier.

Stress, burn-out of energieloos

Het is algemeen bekend dat stress kan lijden tot gezondheidsklachten. Uit het onderzoek blijkt dat een derde van de ondervraagden werk als een grote stressfactor ziet. Millennials scoren met 36 procent wederom het hoogst.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe Arbo Unie uw medewerkers kan helpen om de baas te worden over werkstress? Bezoek dan onze pagina over werkstress.

Bron: Vertellis.nl

Deel deze pagina

Terug naar overzicht

Werkstress de baas?

Wil je meer informatie over hoe Arbo Unie je medewerkers kan helpen om de baas te worden over werkstress?