1. Vier redenen om verpleegkundige bedrijfsgezondheidszorg te worden

Vier redenen om verpleegkundige bedrijfsgezondheidszorg te worden

"Heel eerlijk: ik ben dit vak ingerold. Oorspronkelijk heb ik me gespecialiseerd in de psychiatrische verpleegkunde. Razend interessant, maar ik wil niet mijn hele leven aan het bed staan. Na wat omzwervingen heb ik mijn plek bij Arbo Unie gevonden, als verpleegkundige bedrijfsgezondheidszorg. Nu denk ik: als ik eerder bekend was geweest met deze mogelijkheid, was ik er meteen voor gegaan."

Verpleegkundige-Fabienne-700x300px

De voordelen van deze baan waarover je tijdens je opleiding te weinig hoort:

  1. Je krijgt veel verantwoordelijkheid. Als verpleegkundige bedrijfsgezondheidszorg werk ik in een gezondheidsteam. Hierin voer ik zelfstandig taken uit namens de bedrijfsarts, zoals de praktijkondersteuner dat bijvoorbeeld voor de huisarts doet. Onder eindverantwoordelijkheid van de bedrijfsarts krijg ik alle vrijheid en vertrouwen om mijn werk naar eigen inzicht te doen.
  2. Elke dag is anders. Ik kom met allerlei organisaties in aanraking, van modeketens tot productiebedrijven, gemeentes en scholen. Dat alleen al maakt het werk afwisselend. Die grote variatie zit ook in de medewerkers die langskomen en hun gezondheidsvraagstukken. Geen dag is hetzelfde.
  3. Je blijft jezelf ontwikkelen. De afwisseling draagt eraan bij dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Bovendien werken we bij Arbo Unie in hechte teams waarin diverse disciplines vertegenwoordigd zijn.
  4. Je bent baas over je eigen tijd. Ik kan grotendeels mijn eigen agenda bepalen. Daarbij kan ik voldoende tijd te nemen voor medewerkers die ik begeleid. Dat vinden de medewerkers ook prettig, omdat ze zich gezien en gehoord voelen. Ze merken dat ik er echt voor ze ben en dat ik objectief het traject met ze inga. 

Is deze job  ook iets voor jou? 

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op: recruitment@arbounie.nl of lees hier meer over werken bij Arbo Unie als verpleegkundige bedrijfsgezondheidszorg.

Deel deze pagina

Meer informatie over verpleegkundige bedrijfsgezondheidszorg

Is deze job iets voor jou?

Wil je meer weten over de functie van verpleegkundige? Vul het formulier in. Wij nemen contact met je op!