Vaccinaties

Je wilt je werknemers optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s. In bepaalde branches of met specifieke beroepen lopen werknemers tijdens hun werk risico om besmet te raken met infectieziekten. Om deze mensen veilig hun vak te laten uitoefenen, helpen we bij het opstellen van het vaccinatiebeleid en ook bij de uitvoering daarvan.

We zorgen samen met jou dat de werknemers die risico lopen, op de juiste manier tegen infectieziekten worden beschermd. We bieden onder meer vaccinatie (programma’s) tegen  infectieziekten zoals Hepatitis A, B en A+B, DTP, Tetanus, Tyfus, Rabiës, Gele koorts, BMR en de griep. Zo voorkom je uitval en houd je je mensen veilig, gezond en duurzaam aan het werk.

Kijk ook in de Arbo-catalogus van je branche voor specifieke richtlijnen.

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Veel werkgevers in de voedingsindustrie, natuuronderhoud, zorg, onderwijs en schoonmaakbranche kiezen voor preventieve vaccinatie van hun werknemers. 

Voorkomen van infectieziekten, hoe pak je het aan?

Arbo Unie brengt samen met jou de situatie in jouw organisatie in kaart en geeft concreet advies over onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen en hygiënisch werken. In veel gevallen bieden deze middelen niet genoeg bescherming en is vaccinatie het enige adequate middel. 
Samen maken we een beleid om de risico’s in de toekomst te beperken. We helpen je daarbij niet alleen met het opstellen van dit beleid, maar ook om deze adviezen te implementeren. Daarnaast voeren we de vaccinatietrajecten ook uit.
Zo zorgen we er samen voor dat je medewerkers op de juiste manier worden beschermd tegen infectieziekten en dus veilig aan de slag blijven.

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar mijnafspraken@arbounie.nl

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

RI&E

Veilig werken begint bij het (h)erkennen en beperken van de risico’s binnen je organisatie.
Met de RI&E zorg je voor een systematische aanpak.

Biologische factoren

Neem preventieve maatregelen om beroepsinfectieziekten te voorkomen en zorg voor goede voorlichting.

Keuringen

Je houdt zicht op de arbeidsrisico's en kunt de inzetbaarheid van je mensen optimaliseren.