Aanstelling

Als werkgever mag je, als onderdeel van de sollicitatieprocedure, een aanstellingsonderzoek laten uitvoeren. Uiteraard onder wettelijk bepaalde voorwaarden. Een aanstellingskeuring is een medisch onderzoek gericht op de eisen die aan een functie worden gesteld. In de aanstellingskeuring wordt de sollicitant onderzocht op de medische geschiktheid voor het vervullen van de functie. Er wordt uitsluitend gekeken naar gezondheidskenmerken die direct te maken hebben met de eisen van het werk.

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst die betrekking heeft op de risico’s van het werk. Verder kan de inhoud van de keuring van functie tot functie verschillen. De keuring wordt afgesloten met een gesprek over de geschiktheid voor de functie. Eventuele arbeidsrisico’s en de bijbehorende oplossingsrichtingen worden besproken.

Keuring volgens de wet

De Wet op medische Keuringen schrijft voor onder welke voorwaarden het aanstellingsonderzoek mag plaatsvinden. De professionals van Arbo Unie weten hier alles over. Zij adviseren, maar voeren ook de keuring uit. Een bedrijfsarts neemt een vragenlijst en persoonlijk gesprek af.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Brandweer-keuring

De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

Bouw-
keuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

Gevaarlijke stoffen

Bepaalde chemische stoffen kunnen schadelijk zijn voor mensen. Hanteer de regels om je werknemers te beschermen.