Keuring radioactieve straling

In sommige beroepen, zoals in de gezondheidszorg en in industriële toepassingen, worden werknemers blootgesteld aan radioactieve (ioniserende) straling. Bij het werken met radioactieve straling is extra alertheid geboden. Risico’s voor de gezondheid worden beperkt door een veilige werkomgeving. Een onderdeel hiervan is het aanbieden van de keuring voor radioactieve straling.

Bij deze keuring wordt de medische geschiktheid beoordeeld van radiologisch werkers A en radiologische werkers die werkzaam zijn in non destructief onderzoek. De medische functie-eisen zijn gesteld om veiligheids- en gezondheidsrisico's voor de werknemer en/of derden te voorkomen. Daarnaast wordt onderzocht of de werknemer gezondheidsschade heeft opgelopen door de werkzaamheden met radioactieve straling.

Arbo Unie biedt twee verschillende keuringen voor werken met radioactieve straling: werken met ioniserende straling en werken met ioniserende straling non destructief onderzoek.

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Direct een offerte aanvragen?

Weten hoe dit in jouw bedrijf toegepast kan worden. Vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Brandweer-keuring

De brandweermedewerker, zowel de beroeps als de vrijwillige, wordt getest op medische geschiktheid voor deze verantwoordelijke functie.

Bouw-
keuring

Werken in de bouw brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom heeft elke werknemer in de bouw recht op een periodieke medische keuring.

Keuring schadelijke stoffen 

Om de gezondheid van deze werknemers te waarborgen bieden we de specifieke keuring blootstelling aan schadelijke stoffen.